دوشنبه, ۲ خرداد , ۱۴۰۱
Monday, 23 May , 2022
آئین افتتاحیه همایش ملی راهکارهای تحقق بیانیه گام دوم

آئین افتتاحیه همایش ملی راهکارهای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با توجه به ظرفیت‌ها و الزامات خراسان جنوبی روز چهارشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ در دانشگاه بیرجند برگزارشد. به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه بیرجند، آئین افتتاحیه همایش ملی راهکارهای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با توجه به […]

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه بیرجند، آئین افتتاحیه همایش ملی راهکارهای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با توجه به ظرفیت‌ها و الزامات خراسان جنوبی روز چهارشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ با حضور حضرت آیت ا… عبادی، نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند، جمعی از سرداران و مسئولان برگزار شد.

دکتر لامعی سرپرست دانشگاه بیرجند در این مراسم گفت: امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی، انقلاب را به عنوان نسخه ای برای مدیریت جهان طراحی و تبیین کرده و بطور مشخص به دانشگاه‌ها به عنوان یکی از مراکز تعلیم و تربیت در مدیریت آینده جهان و انقلاب نظر دترند.

وقتی که نگاهی به نظریه‌های نظریه‌پردازان مختلف از جمله هانتینگتون نظریه پرداز معروف کاخ سفید می‌اندازیم نگاه ایشان در کتاب برخورد تمدن‌ها این است که اگر آمریکا بخواهد تمدن لیبرالیستی خود را در منطقه خاورمیانه حاکم کند بهتر است از جنگ و نزاع دست بردارد و از ابزارهای فرهنگی استفاده کند و وقتی تمدن‌های اسلامی را بررسی می‌کنند دیگر تمدن‌های اسلامی مانند عربستان هیچ خطری برای آمریکا ندارد و آنچه که خطر بزرگی برای آمریکا و منافع آمریکا است تمدن جمهوری اسلامی است و حق همین است. امیدواریم این همایش زمینه‌ای برای تبیین بیشتری برای بیانیه گام دوم شود تا شرایط را درک نماییم و افق های پیش روی انقلاب اسلامی برای ایجاد تمدین نوین اسلامی را بهتر بشناسیم.

دکتر دیانی، دبیر همایش ملی راهکارهای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با توجه به ظرفیت‌ها و الزامات خراسان جنوبی با خیرمقدم به حاضران و تبریک و تهنیت چهل و سومین پیروزی انقلاب شکوهمند انقلاب اسلامی و ایام شکوهمند دهه فجر و گرامیداشت یاد و خاطره امام و شهدا گفت: در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب رهبر معظم انقلاب بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را تحریر فرمودند و می توانیم بگوییم این بیانیه منشور نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و منشور تمدن شکوهمند اسلامی است و هسته مرکزی این بیانیه در واقع سه کلمه خودسازی، جامعه پردازی و تمدن‌سازی است. وظیفه اقشار فرهیخته، دانشگاهی و حوزوی در مواجهه با این بیانیه سه وظیفه مهم تبیین و تحلیل بیانیه و گفتمان سازی بیانیه و تحقق بیانیه است.

وی بیان داشت: سه هزار نفر از استادان بسیجی کشور پس از انتشار این بیانیه نامه‌ای را به رشته تحریر خطاب به قوای سه گانه درآوردند و ما امروز در این همایش قصد داریم اولین گام را در جهت تحقق بیانیه در استان خراسان جنوبی برداریم. اولین بار سردار قاسمی فرماندهی محترم سپاه انصار الرضا این پیشنهاد را دادند و قرار شد دانشگاه بیرجند به همراه دیگر دانشگاه‌ها و بسیج مهندسین این کار را انجام دهند. باتوجه به فرموده مقام معظم رهبری در این بیانیه که تأکید فرمودند ایران از نظر ظرفیت‌های استفاده نشده طبیعی و انسانی در رتبه اول دنیا قرار دارد لذا ما آمدیم ظرفیت‌های استان خراسان جنوبی را بررسی کردیم. لذا برای برطرف کردن این عیب باید قدم علمی برداشته شود و برای استفاده از این ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استانی و طبیعی شناسایی شد و برای بهره گیری از آن راهکار ارائه گردید. وی وجود معادن غنی در استان و وجود ۶۰۰ معدن و وجود ۴۵ نوع ماده معدنی در معادن استان و ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک برای صادرات و انجام ۲۸ درصد صادرات از کشور افغانستان از طریق استان خراسان جنوبی، موقعیت مناسب برای ژئوتوریسم و گردشگری در طبس و نهبندان، وجود گیاهان دارویی و استراتژیک مانند زعفران، زرشک و عناب و … رتبه نخست در تولید زغال سنگ، رتبه دوم در تولید کاشی و سرامیک و رتبه چهارم در لاستیک سازی و رتبه هفتم در معادن را دارا است که باید از این ظرفیتها برای برچیدن بیکاری و فقر استفاده لازم صورت گیرد.

دبیر علمی همایش ملی راهکارهای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با توجه به ظرفیت‌ها و الزامات خراسان جنوبی اعلام کرد: در این همایش ملی ۵۴ مقاله به دبیرخانه همایش رسید که عمدتاً رویکرد حل المسائلی داشته‌اند و پس از بررسی این مقالات توسط داوران ۱۴ مقاله جزء مقالات برگزیده انتخاب شدند که هشت مقاله در همایش ارائه خواهد شد. مقالات در حد ارائه به اتمام نخواهد رسید و کتابچه این مقالات و نتایج و دستاوردها به مدیران اجرایی و شورای فرهنگ عمومی استان ارائه خواهد شد.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی: تمام دنیا شعار “ما می توانیم” مردم ایران اسلامی را باور دارند / در راستای اجرای بیانیه گام دوم انقلاب از نظرات متخصصان خارج از کشور استفاده شود

حضرت آیت الله عبادی در همایش ملی راهکارهای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب، ضمن تبریک ایام ولادت حضرت علی (ع) و دهه فجر انقلاب اسلامی، گفت: برگزاری این همایش به موقع انجام می شود و هر کار در هر زمان قابل تحقق نیست.

حضرت آیت الله عبادی با اشاره به اینکه جهت اجرای درست بیانیه گام دوم انقلاب از تجربه پیشکسوتان در حوزه علمیه و دانشگاه کمک گرفت، گفت: از همه صاحب نظران سطح کشور و خارج از کشور از نظر علمی در اجرای بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مشورت گرفته شود تا هم از نظر علمی و هم از نظر عملی کار درست جلو رود.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی، ابراز کرد: سال ۵۷ با در نظر گرفتن گذشته و آینده‌اش متوجه می شویم که در همان سال آمادگی برای انقلاب اسلامی وجود داشته است و نوشتن بیانیه گام دوم انقلاب به دست رهبر معظم انقلاب اسلامی وقتش همان سر چهل سال بود و اینکه وقتش الان است که باید روی آن کار کرد دلیل دارد. ‌‌‌‌‌‌‌