چهارشنبه, ۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۱
Wednesday, 18 May , 2022
از ۲۰ محصول فناور و دانش‌بنیان در پارک علم و فناوری استان مرکزی رونمایی شد

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ۵۰ هزار فارغ‌التحصیل دانشگاهی کشور در شرکت‌های دانش‌بنیان فعال هستند و این یک سرمایه ارزشمند برای اقتصاد کشور محسوب می‌شود و این موضوع بیانگر توجه و تمرکز بیشتر در دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری است. به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از […]

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پارک علم و فناوری استان مرکزی، دکتر علی خیرالدین، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم رونمایی از محصولات فناور و دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان مرکزی اظهار کرد؛ شکل‌گیری زیست بوم فناوری، نوآوری و مراکز رشد در استان و ایجاد حداقل یک مرکز رشد در هر شهرستان و حرکت دانشگاه‌ها به سمت ایجاد پردیس فناوری در راستای استفاده از علم و دانش و ایجاد فناوری الزامی است و باید مورد توجه مسئولین استان قرار گیرد.

وی با اشاره به این موضوع که باید با تمهید مناسب زمینه توسعه ایده‌های فناورانه و تبدیل آنها به محصولات فناور و کاربردی را ایجاد نمود، افزود: در حال حاضر ۴۹ پارک علم و فناوری و ۲۲۳ مرکز رشد در سطح کشور فعال است که این مراکز در حال افزایش هستند.

وی عنوان کرد: ۵۰ هزار فارغ‌التحصیل دانشگاهی کشور در شرکت‌های دانش‌بنیان فعال هستند و این یک سرمایه ارزشمند برای اقتصاد کشور محسوب می‌شود که این موضوع بیانگر توجه و تمرکز بیشتر در دانشگاه‌ها بویژه در بخش مهارت‌های کارآفرینی است و باید فرهنگ‌سازی، هدایت شغلی و مدرسه اشتغال در بحث کارآفرینی مورد توجه مسئولین دانشگاه‌ها قرار گیرد و نیاز است در دانشگاه‌ها در راستای استعدادیابی و توانمندسازی دانشجویان تدابیر ویژه اعمال شود.
دکتر خیرالدین بیان کرد: پارک‌های علم و فناوری، شهرک‌های صنعتی علمی هستند و شرکت‌هایی که در پارک مستقر می‌شود، می‌توانند تا ۹۹ سال فضای مناسب در جهت ادامه فعالیت خود در اختیار داشته باشد و امید است اراضی مجاور پارک علم و فناوری استان مرکزی برای رفع نیازهای آتی به این پارک اختصاص یابد.

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم تصریح کرد؛ ایجاد شورای سیاستگذاری علم و فناوری در استان مرکزی با حضور رؤسای دانشگاه‌ها و پارک علم و فناوری ضروری است و این مهم می‌تواند در رفع بسیاری از چالش‌های پیش‌رو مؤثر باشد.

دکتر خیرالدین افزود، بحث بازاریابی محصولات دانش‌بنیان نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و می‌طلبد تدابیری اتخاذ گردد تا این محصولات در سطح کشور عرضه و بخش‌های مختلف صنعت و جامعه مورد استفاده قرار گیرد.

وی عنوان کرد ایجاد پارک تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز برای استان مرکزی مفید است و این مهم در برخی از استان‌های کشور ایجاد شده است.

وی با تشکر از تلاش‌های صورت گرفته در مجموعه پارک علم و فناوری استان مرکزی در جهت ایجاد زیرساخت مناسب در جهت ایجاد و توسعه شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان، ابراز امیدواری کرد با همراهی و مساعدت مجموعه استانداری و سایر دستگاه‌های اجرایی استان، موانع و مشکلات فراروی توسعه این پارک از قبیل مسیر دسترسی و زیرساخت‌های انرژی در کوتاهترین زمان ممکن مرتفع گردد.

در ادامه این مراسم و با حضور دکتر خیرالدین، استاندار استان مرکزی، دکتر طالبی سرپرست دفتر سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و توسعه فناوری وزارت علوم و جمعی از رؤسای دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی استان مرکزی از ۲۰ محصول فناور و دانش‌بنیان شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری استان مرکزی در حوزه‌های مختلف صنعتی، مواد پیشرفته شیمیایی، بیوتکنولوژی مولکولی، اتوماسیوم و ابزار دقیق، انژری‌های پاک و فناوری‌های نوین ساختمانی رونمایی شد.