شنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۱
Saturday, 21 May , 2022
امروز اشتغال‌ها باید به سمت اشتغال دانش بنیان پیش برود

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری در نشست هم اندیشی نخبگان و دانشگاهیان دانشگاه گیلان در بخش کشاورزی که به میزبانی دانشگاه گیلان و با حضور معاون وزیر کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد گفت: امروز اشتغال‌ها باید به سمت اشتغال دانش بنیان پیش برود و علاوه […]

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری در نشست هم اندیشی نخبگان و دانشگاهیان دانشگاه گیلان در بخش کشاورزی که به میزبانی دانشگاه گیلان و با حضور معاون وزیر کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد گفت: امروز اشتغال‌ها باید به سمت اشتغال دانش بنیان پیش برود و علاوه بر ایجاد اشتغال، بتواند مرز‌های فناوری را جابجا کند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، به نقل از دانشگاه گیلان دکتر علی خیرالدین در این نشست خاطرنشان کرد: ۴۴ درصد بیکاران کشور را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می‌دهند که متاسفانه بیشترین میزان این بیکاران دانشگاهی را فارغ التحصیلان کشاورزی تشکیل می‌دهند، در صورتی که ۵۰ درصد اقتصاد گیلان بر پایه کشاورزی است و می‌تواند مرکز اشتغال کشاورزی کشور باشد.

وی گفت: ۴۹ پارک علم و فناوری در کشور داریم که شرکت‌های دانش بنیان زیر نظر این پارک ها، ۶۵ هزار شغل ایجاد کرده اند که این آمار می‌تواند برای فارغ التحصیلان دانشگاهی بسیار موثر باشد.

معاون فناوری و نوآوری وزارت عتف افزود: در گیلان ۶۳ واحد فناور در حوزه کشاورزی داریم که بستر بسیار خوبی برای ایجاد اشتغال پایدار است.

دکتر فرید نجفی سرپرست دانشگاه هم در این نشست ضمن معرفی ایده شکل گیری دره سیلیکون و نقش آن در شکل‌گیری اقتصاد دانش بنیان، مطالعه موردی از نقش دانشگاه Wageningen در توسعه کشاورزی کشور هلند به عنوان یک نمونه موفق کشاورزی دانش بنیان را ارائه کرد.

وی در ادامه پیشنهاد شکل‌گیری ناحیه نوآوری کشاورزی جلگه گیلان را مطرح نمود که با هماهنگی موسسات آموزش پژوهشی وزارت جهاد کشاورزی و همچنین پارک علم و فناوری با محوریت دانشگاه گیلان این ناحیه ایجاد شود و با بکارگیری فناوری و نوآوری در تولیدات کشاورزی، افزایش بهره وری، درآمدزایی و اشتغال در استان گیلان عملیاتی شود.

شایان ذکر است؛ در این نشست هر یک از مدعوین به بیان دیدگاه‌ها و نظرهای خود پرداختند و در انتهای نشست نیز تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان معاونین فناوری و نوآوری وزارت علوم و معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی منعقد شد.