یکشنبه, ۲۵ مهر , ۱۴۰۰
Sunday, 17 October , 2021
امروز علم و دانش بهترین ابزار و وسیله برای تولید ثروت است

دکتر سیدحسن قدسی پور، سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: امروز علم و دانش، بهترین ابزار و وسیله برای تولید ثروت است. به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، در آیین تکریم و معارفه رئیس سابق و سرپرست جدید دانشگاه صنعتی امیرکبیر که عصر امروزبا حضور وزیر علوم درمحل این دانشگاه برگزار شد، دکتر قدسی […]

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، در آیین تکریم و معارفه رئیس سابق و سرپرست جدید دانشگاه صنعتی امیرکبیر که عصر امروزبا حضور وزیر علوم درمحل این دانشگاه برگزار شد، دکتر قدسی پور با بیان اینکه چند بعد اساسی در توسعه علمی نهفته است، اظهار داشت: در توسعه علمی اول تعالی روح و اخلاق، دوم رفاه اجتماعی و اقتصادی، سوم قدرت مطرح است و اگر ما بخواهیم دانشگاه خوبی باشیم، به این سه پایه باید بیش از پیش توجه کنیم.

وی افزود: اگر بخواهیم درعمل به فناوری‌هایی که زندگی روزمره مردم به آنها گره خورده تاکید کنیم، توسعه این فناوری‌های بالغ می‌توانند خیلی در توسعه اقتصادی کشور اثر بگذارند.

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به اینکه از میان حدود ۴۷ طرح کلان ملی تعداد زیادی به دانشگاه صنعتی امیرکبیر واگذار شده است، گفت: نکات خیلی قابل توجهی در برخی از این فناوری ها هست که لزوم پرداختن به این فناوری ها و توسعه آنها را ایجاب می کند و من امیدوارم که با جمع فرهیختگان و اساتید بزرگ و دانشجویان پراستعداد و خوش‌استعدادی که در دانشگاه امیرکبیر داریم، بتوانیم انشالله دست به دست هم بدهیم و این نیازها را برطرف کنیم و به جامعه اسلامی و به میهن اسلامی مان در این جهت کمک شایسته و بایسته کرده باشیم.

دکتر سید احمد معتمدی رئیس سابق دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در این آیین با ارائه گزارش عملکردی از بخش های مختلف این دانشگاه گفت: مناسب است که این چرخه تغییر مدیران وجود داشته باشد و نیروهای جدید بیایند و افکار جدید وکارهای نو را مطرح کنند و دانشگاه رو به توسعه باشد.

دکتر معتمدی با اشاره به اینکه برنامه راهبردی این دانشگاه از سال ۸۸ شروع شده بود، گفت: گام‌هایی برداشته شده بود و بازنگری‌هایی را در برنامه راهبردی انجام دادیم. با در نظر گرفتن این هدف که در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا تا سال ۱۴۰۴ قرار بگیریم و همچنین بین دانشگاه‌های نسل سوم یعنی دانشگاه‌هایی که در چرخه اقتصادی کشورشان نقش بسیار بالایی را دارند، باشیم.

وی افزود: برخی کارهای دیگری که ذیل این دو هدف مورد نظر قرار دادیم، گسترش و مدیریت شبکه‌های علمی، فعالیت‌های ارتباط با صنعت و توسعه تولیدات علمی و نوآوری بوده است. به همین ترتیب در نظر گرفتیم برنامه‌هایی را در چارچوب برنامه اجرایی تنظیم کنیم که هر معاونت مسئولیت یکی از این برنامه‌ها را به عهده بگیرد و همچنین برنامه ارتباطات و فناوری اطلاعات را با توجه به دنیای مجازی، یکی از محورهای اصلی فعالیت ها قرار دادیم.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به اصلاحات ساختاری در این دانشگاه گفت: همیشه اعتقاد داشتم که اولین کاری که باید صورت گیرد، اصلاحات ساختاری است. البته ساختارفقط به معنای تشکیلات نیست بلکه قوانین، آیین‌نامه‌ها و روابط و نظام‌های مختلف را شامل می‌شود.

وی افزود: تشکیلات و پست‌های مدیریتی تشکیلات را بازنگری کردیم. معاونت بین‌الملل را ایجاد کردیم. پردیس های تخصصی که در واقع هر پردیس را که شامل چند دانشکده نزدیک به هم و پژوهشکده‌های مربوطه می‌شود، ایجاد کردیم. دفتر برنامه‌ریزی راهبردی را تاسیس کردیم. نظام بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد راهم در دانشگاه مستقر کردیم.

در پایان این نشست حکم سرپرستی دکتر سید حسن قدسی‌پورابلاغ شد و با اهدای لوح تقدیر وزیر علوم، از زحمات دکتر سید احمد معتمدی در طول مدت مسئولیتش تقدیر شد.