دوشنبه, ۲ خرداد , ۱۴۰۱
Monday, 23 May , 2022
امضای تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه اصفهان و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان اصفهان

تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه اصفهان و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان اصفهان با حضور دکتر حسین هرسیج سرپرست دانشگاه اصفهان، سرهنگ پاسدار محمد رضایی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان اصفهان، دکتر فروغی عضو هیات علمی گروه تاریخ،دکتر سید مسعود سید بنکدار رییس موزه و مرکز اسناد دانشگاه، […]

تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه اصفهان و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان اصفهان با حضور دکتر حسین هرسیج سرپرست دانشگاه اصفهان، سرهنگ پاسدار محمد رضایی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان اصفهان، دکتر فروغی عضو هیات علمی گروه تاریخ،دکتر سید مسعود سید بنکدار رییس موزه و مرکز اسناد دانشگاه، آقای موسویان مدیر دفتر ریاست دانشگاه، امضا شد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه اصفهان، این تفاهم‌نامه با هدف حفاظت و بهره برداری از آثار و ارزش‌های دفاع مقدس و ثبت حماسه‌های جاودانه امت اسلام و آثار آن در کلیه شئون فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و نظامی؛ جلوگیری از نابودی و تحریف و یا به فراموشی سپرده شدن میراث گران‌بهای خون پاک ایثارگران اسلام و دستاوردهای دفاع مقدس؛ استفاده از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های علمی، پژوهشی و فرهنگی طرفین و توسعه همکاری‌های فی مابین در راستای حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و ترویج فرهنگ ایثار، جهاد و مقاومت؛ فی ما بین دکتر حسین هرسیج سرپرست دانشگاه اصفهان و سرهنگ پاسدار محمد رضایی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان اصفهان امضا شد.

بنا بر این گزارش، سرپرست دانشگاه اصفهان در این مراسم ضمن ارائه گزارش مبسوطی از ظرفیت‌های غنی دانشگاه جامع اصفهان به منظور ایجاد تعامل، هماهنگی و هم‌افزایی ظرفیت‌های موجود در راستای ابلاغ بیانیه گام دوم انقلاب توسط مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) و تاکید بر این باور که برای داشتن گام‌های استوار در آینده باید گذشته را درست شناخت، بر همکاری همه جانبه دانشگاه اصفهان با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان تاکید کرد.

دکتر هرسیج در ادامه اضهار داشت: همه ما مدیون شهدای گرانقدری هستیم که با اهدای خون خود کشور را بیمه کردند.

وی همچنین ضمن اشاره به شکاف نسلی، خواستار فراهم آوردن فضایی برای آشنایی نسل جدید با فضای انقلاب شد و بر این مهم تاکید کرد.

دکتر هرسیج همچنین بر قدرت نرم تاکید و تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران با قدرت نرم، محبوب قلوب ملت‌های منطقه شده است.

وی ضمن تاکید بر برنامه راهبردی دانشگاه مبتنی بر دانشگاه جامعه محور و تمدن ساز اظهار داشت: با توجه به اهداف جامعه محوری و تمدن سازی دانشگاه، همکاری با بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس می‌تواند در راستای ارائه کاری ماندگار و فاخر، بسیار مفید و مؤثر باشد.

سرهنگ پاسدار محمد رضایی مدیرکل بنیادحفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان نیز ضمن اشاره به نقش بی بدیل استان اصفهان در دفاع مقدس گفت: استان شهیدپرور اصفهان با تقدیم بیش از ۲۳ هزار شهید و بیش از ۵۰ هزار جانباز و آزاده به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران شاخص‌ترین استان به لحاظ ایثار و شهادت محسوب می‌شود. پس از اتمام هشت سال دفاع مقدس در ایران قرار شد تا در هر استانی که ظرفیت وجود دارد، مجموعه‌های فرهنگی در حوزه دفاع مقدس افتتاح شود و فرهنگ ایثار و شهادت را به نسل‌های بعدی منتقل کنند.

سرهنگ پاسدار رضایی، حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، بیان رشادت‌ها و سلحشوری‌های رزمندگان و جانبازان هشت سال دفاع مقدس، جهاد، مقاومت، معرفی صبر و استقامت و سیره شهدا و خانواده آن‌ها برای نسل جوان امروزی را از مهم‌ترین اهداف مشترک همکاری دانشگاه و بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس دانست.

وی از دفاع مقدس به عنوان یک کار علمی یاد کرد و افزود: دفاع مقدس یک کار علمی است و کار علمی یک مرکز علمی می‌خواهد. اگر کار ماندگار بخواهیم ظرفیت علمی آن در دانشگاه موجود است.

دکتر سید مسعود سید بنکدار رئیس موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان نیز اظهار داشت: خوشبختانه چند ماه است که مشغول نوشتن تاریخ دفاع مقدس در دانشگاه اصفهان شده‌ایم و در این راستا اقدام به جمع‌آوری اسناد و مدارک کرده و مشغول انجام مصاحبه‌هایی با افراد ذی‌ربط هستیم. وی همچنین ضمن تاکید بر همکاری موزه و مرکز اسناد دانشگاه با بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس، درخصوص تجربیات بازدید از موزه‌های جنگ در سایر کشورهای جهان، اظهار نظر کرد و خواستار جمع آوری داده‌ها و تجمیع اسناد استان شد.

گفتنی است در این تفاهم‌نامه، بر مواردی مانند: همکاری در جهت موزه آرایی باغ موزه دفاع مقدس استان اصفهان؛ تداوم و توسعه کلاس‌های درس ۲ واحدی آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس توسط دانشگاه؛ همکاری در برگزاری دورهای ضمن خدمت دفاع مقدس ویژه کارکنان دانشگاه توسط بنیاد؛ معرفی دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری جهت انجام پروژه‌های کسر خدمت و جایگزین خدمت سربازی با موضوعات دفاع مقدس توسط دانشگاه؛ حمایت از پایان نامه‌های مقاطع ارشد و دکتری با موضوع دفاع توسط بنیاد؛ راه اندازی خوشه‌های تحقیقاتی مشترک در مرکز رشد دانشگاه؛ تلاش در جهت بهبود کلاس‌های درس دفاع مقدس و تکیه بر معارف دفاع مقدس توسط بنیاد با همکاری دانشگاه در برگزاری؛ معرفی اساتید دانشگاه به بنیاد در قالب فرصت مطالعاتی با همکاری دفتر ارتباط صنعت و جامعه توسط دانشگاه و همکاری دانشگاه در برگزاری همایش اساتید درس دفاع مقدس؛ برگزاری برخی کلاس‌های درسی دفاع مقدس در مکان‌های مرتبط با موضوع مانند گلستان شهدا و موزه دفاع مقدس با انجام برنامه مدون و ارائه محتوای مطلوب به دانشجویان آموزشی؛ ارائه ارزیابی صورت گرفته از اساتید درس دفاع مقدس توسط دانشگاه به بنیاد جهت بهره‌برداری؛ معرفی اساتید و کارکنان پیشکسوت دفاع مقدس دانشگاه جهت انجام مصاحبه تاریخ شفاهی؛ معرفی سوژه‌های ناب علمی و فرهنگی دانشگاه در دوران دفاع مقدس؛ همکاری دانشگاه در تهیه و تولید دانشنامه دفاع مقدس استان اصفهان (مداخل و مقالات علمی دانشنامه)؛ همکاری در برگزاری مسابقات کتاب‌خوانی دفاع مقدس ویژه دانشجویان، کارکنان، اساتید و خانواده جامعه دانشگاهی؛ تاکید شد.

لازم به ذکر است، این تفاهم‌نامه در ۴ ماده و سه نسخه در تاریخ ۰۳/‏۱۲/‏۱۴۰۰‬ تنظیم و مورد امضای طرفین قرار گرفت.