عضو هیئتعلمی گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز از چاپ مقالهای با موضوع «طراحی پپتید مهارکننده آنزیم پروتئاز کووید-۱۹ با استفاده از مهارکنندههای حشرات» در مجله بینالمللی Computers in Biology and Medicine خبر داد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر سیدعلی همتی گفت: در این مقاله با بررسی ویژگیهای آنزیم پروتئاز اصلی ویروس کرونا عامل COVID-19 (با توجه به نقش اساسی آن در تکثیر و عفونتزایی) به غربالگری میان مهارکنندههای متعدد مشتقشده از حشرات پرداخته شده و سرانجام دو پپتید مهارکننده با کارآیی مطلوب در برابر آنزیم پروتئاز اصلی SARS-CoV-2 شناسایی شده است.
وی خاطرنشان کرد: این پژوهش با همکاری دکتر سعید تابعین از اعضای هیئتعلمی گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهیدچمران اهواز انجام شده است و امیدواریم نتایج از آن بهعنوان نقشه راهی مؤثر برای کشف داروهای جدید در برابر SARS-CoV-2 استفاده شود.
بنا به گفته دکتر همتی این پژوهش با هدف کشف مهارکنندههای پروتئاز مشتق از حشرات بهعنوان «عوامل با پتانسیل مطلوب در برابر پروتئاز اصلی SARS-CoV-2» از طریق محاسبات in-silico انجام شده است.
همچنین مطالعات شبیهسازی داکینگ مولکولی با روشهای AutoDock و HADDOCK برای ۶۰ مهارکننده پروتئازی حشرات به همراه شبیهسازیهای Molecular Dynamics و Biovia Discovery Studio ، برای تفسیر میانکنش های متقابل بین پپتیدهای منتخب و Mpro صورت پذیرفتند.
در این پژوهش، ویژگیهای فارماکوکینتیک، سمیت و خواص لیپینسکی پپتیدهای غربالشده مورد مطالعه و با خواص داروهای مورد تائید FDA مقایسه شده است. نتایج مدلسازی و شبیهسازی مولکولی نشان میدهد که ۱ KJ0-7 و۲ ERW-9 پپتیدهای مطلوبی در برابر SARS-CoV-2 به عنوان عوامل ضدویروس هستند که ممکن است به کاهش عفونتهای COVID-19 و موارد مرگومیر در آیندهی نزدیک کمک کند.
گفتنی است برای مشاهده این پژوهش میتوانید به آدرس اینترنتی
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0010482522000208 مراجعه کنید.
Source link