سرپرست دانشگاه ایلام در مراسم معارفه خود گفت: آنچه که دانشگاه اسلامی را از دانشگاههای پیشرفته دنیا متمایز میسازد، توجه به معنویت دینی افزون بر فراهم بودن سایر مؤلفههاست که باید با توسعه برنامههای فرهنگی در این راستا قدم برداریم.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه ایلام، دکتر طاهر علیمحمدی سرپرست دانشگاه ایلام در مراسم معارفه خود، ضمن تشکر و تقدیر از زحمات رؤسای گذشته دانشگاه ایلام، در طول ۳۰ سال گذشته، بیان داشت: از سال ۱۳۷۰ و بعد از فرمان مقام معظم رهبری در زمینه تأسیس دانشگاه ایلام، همه روسای پیشین و بخصوص کسانی که در سالهای آغازین این مسئولیت را بر عهده داشتند، با توجه به مشکلات عدیده آن زمان و از جمله کمبود عضو هیأت علمی، به خوبی توانستند دانشگاه ایلام را در مسیر توسعه ریل گذاری کنند. از این رو باید قدردان زحمات آنها باشیم.
سرپرست دانشگاه ایلام خلوص نیت را معیار اصلی ارزیابی فعالیتهای افراد دانست و گفت: ارزشگذاری انسان با ارزشگذاری خداوند متعال متفاوت است و نوعاً انسانها بر اساس ابعاد کمی و کیفی توسط دیگران مورد ارزیابی قرار میگیرند، و گاهی نیز به میزان تأثیرگذاری یک فعالیت در رشد و پیشرفت یک سازمان به عنوان یک عامل سنجش اعتماد میشود؛ اما عملکرد انسان از سوی خداوند متعال بر اساس میزان خلوص نیت سنجیده میشود. یعنی اینکه اعمال و کردار انسان باید فقط برای رضای خدا باشد و اگر اخلاص در کار نباشد، این نوع اعمال و کردار دارای هیچ ارزشی نیست.
دکتر علیمحمدی، با بیان اینکه یکی از وجوه مهم خلوص نیت، خدمت بدون هیچ چشمداشتی به نظام مقدس جمهوری اسلامی و مردم عزیز ایران اسلامی است، اظهار داشت: ملاک موفقیت یک مدیر حرکت در این مسیر است و اگر مدیری در این مسیر قرار نگیرد، به هیچ عنوان نمره قابل قبولی نخواهد گرفت.
سرپرست دانشگاه ایلام تحقق دانشگاه اسلامی را یکی از آرمانهای حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری مدظلهالعالی عنوان کرد و گفت: باید با برنامه ریزی و اجرای برنامههای فرهنگی و اجتماعی، زمینه توسعه معنویت در سطح دانشگاه و انتقال این معنویت به سطح جامعه را فراهم کنیم، تا زمینه تحقق دانشگاه اسلامی فراهم شود.
سرپرست دانشگاه ایلام، با بیان اینکه اکنون دانشگاههای معتبر دنیا وارد نسل سوم و چهارم شدهاند و برای ورود به نسل پنجم خیز برداشتهاند، اظهارداشت: متأسفانه در کشور ما، هنور تعداد زیادی از دانشگاهها در در حال طی کردن مسیر نسل دوم هستند، و وظیفه ما در شرایط کنونی تلاش برای عبور از نسل دوم دانشگاه و ورود به نسل سوم و چهارم دانشگاه است، که البته این قضیه شرط لازم برای تحقق دانشگاه اسلامی است نه شرط کافی. آنچه که دانشگاه اسلامی را از دانشگاههای پیشرفته دنیا متمایز میسازد، توجه به معنویت دینی افزون بر فراهم بودن سایر مؤلفهها است.
دکتر علیمحمدی اهتمام به نوآوری و فناوری، تولید ثروت و کارآفرینی و خلق ثروت را ضرورتی اجتناب ناپذیر دانست و گفت: اگر این هدف محقق شود، علاوه بر کاهش وابستگی دانشگاهها به بودجه دولتی، شاهد توسعه نقش دانشگاهها در سطح جامعه و ایفای رسالت اجتماعی خود خواهیم بود.
سرپرست دانشگاه ایلام، با اشاره به چالشهای متعدد پیش روی دانشگاه، اظهار داشت: بر اساس برنامه ارائه شده وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس شورای اسلامی، یک برنامه چهار ساله برای توسعه دانشگاه ایلام تدوین شده و به همه معاونتها ابلاغ گردیده است، تا ان شاءالله با عمل به آن، چند قدمی به تحقق دانشگاه اسلامی نزدیک شویم.
دکتر علیمحمدی استفاده از تجارب روساء، معاونین و مدیران گذشته دانشگاه را یکی از برنامههای اصلی خود عنوان کرد و گفت: هدف اصلی ما توسعه دانشگاه، کاهش وابستگی دانشگاه به بودجه دولتی و تلاش برای تحقق دانشگاه اسلامی است، لذا به نحو شایستهای از تجارب روساء، معاونین و مدیران پیشین در راستای اعتلای دانشگاه استفاده خواهیم کرد.
حجتالاسلام و المسلمین مهدویراد مسئول نهاد نمایندگی مقام رهبری در دانشگاه ایلام نیز در این مراسم با تبریک هفته بسیج و با تشکر از زحمات دکتر علیاکبری و تیم همراهش و آرزوی موفقیت برای دکتر علیمحمدی، به مؤلفههای تحقق تمدن نوین اسلامی اشاره کرد و گفت: علم و عقلانیت، بازگشت به اسلام اصیل و تربیت انسانها از جمله این مولفهها است، که در تبیین چارچوب آنها دانشگاهها نقش اصلی را دارند. مدارند.
حجتالاسلام و المسلمین مهدویراد، با اشاره به اینکه خاستگاه اصلی علم و عقلانیت، دانشگاه است، اظهار داشت: در دانشگاهها باید تلاش شود در زمینه تولید علم جهش صورت گیرد، تا شاهد پیشتازی ایران اسلامی در سطح جهان باشیم.
مسئول نهاد نمایندگی مقام رهبری در دانشگاه ایلام، افزود: دانشگاهها باید در کنار آموزش علم به تربیت نسل اسلامی توجه نمایند و در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند.
در ادامه این مراسم دکتر محمد علیاکبری رئیس پیشین دانشگاه ایلام با تشکر از همه معاونین، رؤسای دانشکدهها، مدیران، اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه که در طول شش سال و نیم گذشته با ایشان همکاری داشتهاند، به سابقه دوستی خود با دکتر علیمحمدی در طول ۴۰ سال گذشته اشاره کرد و برای ایشان آرزوی موفقیت کرد.
رئیس پیشین دانشگاه ایلام در ادامه به بیان عملکرد خود پرداخت و گفت: با همکاری همه دانشگاهیان و استفاده از تمام ظرفیتها، دراین مدت توانستیم به توفیقات خوبی دست یابیم.
دکتر علیاکبری، افزود: ۸۲ درصد ارتقا اساتید، افزایش ۲۰ درصد جمعیت دانشجویی، ۳۶ درصد رشتههای تحصیلی و ۴۹ درصد رشتههای کارشناسی ارشد در دوره اخیر انجام شد.
رئیس پیشین دانشگاه، ادامه داد: طی دوره اخیر، سایت دانشگاه ایلام ۲ برابر شده و فضای سبز دانشگاه ۳۱ درصد، آزمایشگاهها ۴۲، فیبر نوری ۶۰، مساحت گلخانهها ۶۴ و سرانه کتابخانهها، نیز ۳۲ درصد افزایش یافته است.
در پایان این مراسم حکم سرپرستی دانشگاه ایلام از سوی دکتر خطیبی معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم به دکتر علیمحمدی و لوح تقدیر وزیر نیز به دکتر علیاکبری تتقدیمشد.