دوشنبه, ۲ خرداد , ۱۴۰۱
Monday, 23 May , 2022
اولین همایش نوآوری‌ها در آشکارسازی پرتوهای یونیزان با محوریت آشکارسازهای گازی میکرو الگو برگزار شد

اولین همایش نوآوری‌ها در آشکارسازی پرتوهای یونیزان با محوریت آشکارسازهای گازی میکرو الگو با حضور رئیس پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی و جمعی از متخصصان علوم مهندسی هسته‌ای به میزبانی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته به‌صورت برخط برگزار شد. به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از […]

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، دکتر امین باقی زاده رئیس پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی و جمعی در آئین افتتاحیه اولین همایش، نوآوری‌ها در آشکارسازی پرتوهای یونیزان به تشریح ماهیت این همایش پرداخت و برگزاری همایش‌ها، با رویکرد علمی ویژه را در جهت رفع مشکلات و موانع حائز اهمیت برشمرد.

در ادامه، دکتر نگارستانی دبیر علمی همایش، ضمن بیان تاریخچه راه‌اندازی گروه مهندسی هسته‌ای در دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته گفت: این گروه حدود ۱۲ سال است که فعالیت خود را آغاز کرده و تحقیقات زیادی درزمینه آشکارسازی پرتوهای یونیزان به‌ویژه ساختارهای پرکاربرد میکروالگو توسط محققان و دانشجویان گروه انجام‌شده است.

وی افزود: این همایش به‌منظور تحلیل و بررسی دستاوردهای علمی پژوهشگران داخلی و همچنین آشنایی با پیشرفت‌های علمی درزمینه علوم آشکارسازی ذرات در مراکز بزرگ تحقیقاتی دنیا ازجمله مرکز CERN ، برگزار می‌شود.

دبیر علمی همایش در ادامه ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری همایش اعلام کرد: با محوریت موضوعات پرتو سنجی محیطی، کاربردهای پزشکی و صنعتی، آشکارسازی شار نوترونی و آشکارسازی پرتوهای کیهانی، (با توجه خاص به ساختارهای میکرو الگو)، تعداد ۵۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد و بعد از انجام فرآیند داوری، از سوی کمیته علمی همایش، تعداد ۱۵ مقاله جهت ارائه شفاهی مورد پذیرش قرار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: با پیگیری‌های انجام‌شده؛ این همایش در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC ، نمایه شده است و همچنین مقالات برتر همایش در مجلات علمی پژوهشی داخلی، بعد از انجام داوری‌های مربوطه به چاپ خواهند رسید.

در ادامه این آئین، دکتر محمدرضا رضایی راینی نژاد، دکتر مجید زیدآبادی و دکتر احمد اسماعیلی، از اعضای کمیته علمی همایش، به ترتیب درمورد موضوعات «شبیه‌ساز کد MCNPX» ، آشکارسازهای پرتوهای یونیزان در پزشکی (تصویربرداری پزشکی هسته ای و پرتو درمانی)» و «اهمیت آشکارسازی شار نوترونی در رآکتورهای هسته‌ای» سخنرانی کردند.

ل.س ۴۲. م. ع ۶۰