چهارشنبه, ۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۱
Wednesday, 18 May , 2022
ایجاد معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم گامی برای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ایجاد معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم گام مهمی برای تقویت ارتباط و همکاری دانشگاه با صنعت و جامعه است. به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر مرتضی فرخی، در دیدار با محمدمهدی اعلایی استاندار قزوین، یکی از مشکلات کشور را […]

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر مرتضی فرخی، در دیدار با محمدمهدی اعلایی استاندار قزوین، یکی از مشکلات کشور را عدم ارتباط مطلوب صنعت با دانشگاه ذکر کرد و گفت: بالتبع این مشکل موجب کاهش درآمدی دانش‌بنیان در کشور نیز شده است و این نقیصه فقط با ایجاد اعتماد متقابل بالاخص توسط دانشگاهیان با جامعه مرتفع خواهد شد.

دکتر فرخی ادامه داد: اقتصاد باید دانش‌بنیان و پویاتر باشد و تولید ثروت کند و دانشگاه نیز باید کاربردی باشد و محصولات آن گره‌ای از مشکلات جامعه باز کند.

وی بیان داشت: با توجه به اهمیت بحث ارتباط صنعت و دانشگاه باید ساز و کاری تعریف شود که وقتی تولیدات و صنایع مختلف و متنوع را با هم مقایسه می‌‌شود، یکی از شاخص‌های اصلی را نحوه استفاده صنایع از علم و میزان ارتباط آنها با دانشگاه قرار دهیم.

معاون وزیر علوم اظهار داشت: در همین راستا و در اولین اقدام، ایجاد معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم، برای تقویت ارتباط و همکاری با صنعت در رأس کار قرار گرفت و به دانشگاه‌ها مأموریت داده شد تا در بحث مسائل اجتماعی و دغدغه‌های هر استان یک اتاق فکر با حضور نخبگان و فرهیختگان دانشگاهی و مسئولان استان ایجاد کنند و حداقل یکی از مشکلات مهم استان و منطقه را به صورت علمی و ریشه‌ای برطرف کنند و پژوهش‌های علمی در قفسه کتابخانه ها نماند.

دکتر فرخی با تاکید بر اینکه اساتید باید برای حل مشکلات جامعه و صنعت ایده و طرح‌های پژوهشی کاربردی ارائه کنند گفت: با توجه به اینکه در بررسی‌های علمی و پژوهشی پراکنده کاری و تکرار زیادی وجود دارد سامانه‌ای ایجاد شده که هر حوزه و سازمان و حتی شخص حقیقی و حقوقی چه در صنعت و چه در جامعه نیاز واقعی خود را در این سامانه بارگذاری کنند و این نیاز پس از بررسی در کمیته علمی و دانشگاهی همان منطقه به عنوان مأموریت ارسال خواهد شد تا برای رفع آن اقدام کنند که حتماً مورد حمایت مالی و معنوی وزارت علوم قرار خواهد گرفت.

معاون حقوقی وزیر علوم در ادامه با اشاره به رویکرد جدید وزارت علوم اظهار داشت: پارک‌های علم و فناوری و حوزه‌های مهارتی مورد توجه ویژه قرار خواهند گرفت و ایجاد رشته‌های کاربردی و اشتغال زایی آنها مورد حمایت خواهد بود.

دکتر فرخی با بیان اینکه در استان قزوین وجود یکی از بهترین دانشگاه‌های وزارت علوم یک نعمت است گفت: متأسفانه دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) با برنامه‌های پیش بینی شده و ایده آل خود فاصله دارد که امیدواریم با کمک بدنه انقلابی و حمایت‌های مسئولان استان در ریل اصلی خود که همان بین المللی شدن بود قرار گیرد و به جایگاه مطلوب خود برسد.