یکشنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۰
Sunday, 28 November , 2021
بازدید هیات آموزش عالی سوریه از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران

دکتر بسام بشیر ابراهیم وزیر آموزش عالی و پژوهش‌های علمی جمهوری عربی سوریه و هیات همراه در بازدید از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، توانمندی‌های این سازمان را در حوزه پژوهش و فناوری تحسین کرد. به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، در این […]

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، در این بازدید، دکتر علیرضا عشوری رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ضمن ابراز خرسندی از حضور وزیر آموزش عالی سوریه در این سازمان، این بازدید را فرصتی برای تبادل تجربیات در حوزه پژوهش و فناوری دانست و گفت: یکی از کارهای موفق دو جانبه می‌تواند تبادل تجربیات در حوزه تجاری‌سازی نتایج تحقیقاتی که منتج به محصول است، باشد که سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با قدمتی ۴۰ ساله در این مسیر می‌تواند تجرییات و توانمندی‌های خود را در اختیار آموزش عالی سوریه بگذارد.

دکتر عشوری افزود: در صورت اطلاع از نیازهای فناورانه کشور سوریه امکان کمک از طریق شرکت‌های دانش بنیان مستقر در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران وجود دارد.

رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ابراز داشت: در صورت علاقه طرف سوریه برای تاسیس پارک و علم و فناوری ما آماده انتقال تجربیات و همکاری هستیم.

در ادامه دکتر محمدحسن ایکانی معاون رئیس سازمان و رئیس پژوهشگاه علم و فناوری ضمن مرور زمینه‌های همکاری از اساتید، پژوهشگران و دانشجویان سوری دعوت به حضور در سازمان برای بازدید و بررسی زمینه های همکاری های مشترک در پروژه‌های تحقیقاتی را کرد.

در ادامه نشست نیز دکتر احمد مظفری رئیس پارک علم و فناوری سازمان در مورد امکانات و و توانایی‌های پارک سازمان توضیحاتی را ارائه و اعلام آمادگی برای انجام کارهای مشترک را داشت.

دکتر ابراهیم وزیر آموزش عالی و پژوهش‌های علمی جمهوری عربی سوریه در این نشست ضمن ابراز خوشحالی از حضور در ایران گفت: احساس حضور در خانواده خود را دارم و این موضوع با توجه به روابط تاریخی و مستحکمی که بین دو کشور می‌باشد، بسیار طبیعی است.

کشور عربی سوریه از رهبری تا مردم قدردان جمهوری اسلامی ایران هستند به سبب ایستادگی دائم در کنار سوریه همانگونه که سوریه قبل از این در جنگ تحمیلی در کنار ایران بود.

وی افزود: امروز با حضور در این سازمان و شنیدن صحبت‌های مسئولان سازمان و ارائه توضیحات درباره آن متوجه شدم این سازمان از مهم‌ترین سازمان‌های پژوهشی در سطح بین‌الملل است به ویژه محل احداث این سازمان که و هم از نظر معماری بسیار زیبای آن و اما مهم‌تر از این، فعالیت‌های سازمان در حوزه‌های مختلف می‌باشد که به روشنی ارتباط مشخصی با نیازمندی‌های هر کشور و مردم آن دارد.

وزیر آموزش عالی و پژوهش‌های علمی جمهوری عربی سوریه ادامه داد: ما باید طبق زمان‌بندی مشخص شده‌ای برای انتقال تجربیات سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برای تاسیس پارک در دانشگاه دمشق استفاده کنیم.

همچنین دکتر شفیق دیوب سفیر کشور سوریه در ایران، در این نشست گفت: ضمن تبریک بابت دستاوردهای سازمان در حوزه‌های مختلف علمی و فناوری، روابط میان دو کشور ایران و سوریه تاریخی است و امیدواریم روابط دو کشور پیشرفت روز افزون داشته باشد.

وی افزود: ما در وزارت امور خارجه سوریه آمادگی کامل برای پشتیبانی از تفاهم‌نامه‌های بین سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و وزارت آموزش عالی سوریه را داریم و فکر می‌کنم زمینه‌های همکاری در این سازمان با مراکز پژوهشی سوریه بسیار زیاد است.

یسار عابدین رئیس دانشگاه دمشق نیز در این بازدید گفت: امیدواریم از تجربیات شما در علوم کاربردی استفاده کنیم چون نیاز به حمایت در حوزه‌های پژوهش و فناوری داریم. همچنین به خاطر جنگ تحمیلی دچار مشکلاتی برای احداث پارک هستیم که تجربیات شما می‌تواند به ما بسیار کمک کند.

گفتنی است در ادامه، هیات سوری از توانمندی‌ها و امکانات سازمان از جمله پژوهشکده زیست فناوری و تعدادی از شرکت‌های منتخب پارک علم و فناوری سازمان بازدید کردند.