چهارشنبه, ۱۰ آذر , ۱۴۰۰
Wednesday, 1 December , 2021
برگزاری بیست و سومین مانور سراسری زلزله و ایمنی در مدارس در ۸ آذر ۱۴۰۰

بر اساس اعلام پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله وزارت علوم، بیست و سومین مانور سراسری زلزله و ایمنی در ۸ آذر ۱۴۰۰ بصورت حضوری و مجازی و با مشارکت دستگاههای مختلف اجرایی در مدارس برگزار می شود. به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پژوهشگاه بین المللی زلزله […]

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، بیست وسومین مانور زلزله و ایمنی در روز دوشنبه ۸ آذرماه با پخش آژیر زلزله از رادیو ایران به صورت همزمان در مدارس سراسر کشور و با شعار “آمادگی در برابر زلزله در شرایط پاندمی” برگزار می شود.
این مانور همه ساله به عنوان بزرگترین فعالیت آموزش همگانی کشور در حیطه ایمنی مدارس در برابر زلزله، با مشارکت وزارت علوم-تحقیقات و فناوری (پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله)، وزارت آموزش و پرورش (سازمان دانش آموزی و سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس)، وزارت کشور (سازمان مدیریت بحران کشور)، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران (سازمان جوانان و سازمان امداد و نجات)، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و شهرداری تهران (سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران) برنامه ریزی و اجرا می شود.
در سال ۱۳۹۹ به دلیل شیوع ویروس کرونا و به دنبال آن تعطیلی مدارس و برگزاری کلاس های آموزشی به صورت مجازی، تغییراتی در روند اجرای مانور ایجاد شد. امسال نیز به دلیل ادامه شرایط پاندمی پیش بینی های لازم در برنامه های اجرایی صورت گرفته است و مانور برگزار خواهد شد.
در دستورالعمل مانور که در سایت پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله بارگزاری شده است، تلاش شده تا با محوریت ایمنی در برابر زلزله در مدرسه و خانه، اطلاعات جامعی به مخاطبین مانور ارائه شود که با فراگیری آن مطالب بتوانند در مقابل زلزله احتمالی از آمادگی لازم برخوردار شوند.
با توجه به رنگ بندی شهرستان های مختلف کشور توسط ستاد ملی کرونا، دو نوع دستورالعمل تحت عنواین “راهنمای اجرای بیست وسومین مانور سراسری زلزله و ایمنی” ویژه مدارس کشور، برای شهرستانهایی که در وضعیت آبی قرار دارند و امکان حضور دانش آموزان در مدارس وجود دارد و دستورالعمل “راهنمای اجرای مانور سراسری زلزله و ایمنی در منازل” ویژه دانش آموزان و اعضای خانواده آنها، برای شهرستانهایی که در وضعیت زرد تا قرمز قرار دارند و امکان حضور دانش آموزان در مدارس وجود ندارد؛ تدوین شده است. لذا همه استانها بنابر شرایط موجود و نظر کمیته برنامه ریزی و اجرای مانور و همچنین توصیه های ستاد کرونا در استان خود می توانند در روز ۸ آذرماه همزمان با پخش آژیر از رادیو سراسری مانور زلزله و ایمنی را به صورت حضوری در مدارس یا به صورت مجازی در خانه اجرا کنند. م. ع ۶۰