چهارشنبه, ۶ بهمن , ۱۴۰۰
Wednesday, 26 January , 2022
برگزاری بیش از ۸۰۰۰ دوره مهارت‌افزایی در دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در طرح پایش سال ۱۴۰۰

دکتر غلامحسین رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزرات علوم، تحقیقات و فناوری از برگزاری بیش از ۸۰۰۰ دوره مهارتی در سال ۱۴۰۰ خبر داد. به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر رحیمی با بیان اینکه آمارها و اطلاعات موجود درخصوص وضعیت اشتغال کشور، بیانگر ناکافی بودن نرخ اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی در کشور […]

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر رحیمی با بیان اینکه آمارها و اطلاعات موجود درخصوص وضعیت اشتغال کشور، بیانگر ناکافی بودن نرخ اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی در کشور است گفت: عوامل متعددی از جمله بهبود فضای کسب و کار، کاهش تصدی گری دولت و نهادها، استفاده بهینه از بازار کار و نیازهای کشور، مدیریت همکاری های بین المللی و بهبود کیفیت نیروی کار دانش آموخته منجر به حل این مشکل خواهد شد.
وی توسعه دوره‌های مهارت افزایی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی را ضروری دانسته و بر همکاری صنایع و دستگاه های اجرایی در برگزاری آن تاکید نمود.
دکتر رحیمی در ادامه بیان کرد: وضعیت اشتغال دانش آموختگان و اثر بخشی آنها در محیط کار به صورت مستقیم وابسته به توانمندی های شغلی و مهارتی آنها بوده و ضروری است در زمان دانشجویی اینگونه موضوعات مورد توجه قرار گیرند.
معاون وزیر علوم یادآور شد برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات مناسبی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور جهت توسعه دوره های مهارت افزایی صورت گرفته است. بر اساس آمار و اطلاعات دریافتی از ۷۷ دانشگاه و مراکز آموزش¬عالی در سال ۱۴۰۰ تعداد ۸۲۴۵ دوره مهارت افزایی برگزار شده‌است و درحدود ۲۵۰۷۱۸ نفر از دانشجویان در این دوره شرکت نموده‌اند. ۷۶ درصد از دوره‌های برگزارشده تخصصی و ۲۴ درصد از آن دوره‌های عمومی بوده‌اند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: برگزاری دوره¬های مهارت افزایی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال گذشته از رشد قابل ملاحظه ای برخوردار بوده است و این امر بیانگر توجه دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی به برگزاری و توسعه دوره های مهارت افزایی است.
دکتر رحیمی افزود: به طور میانگین در هر دانشگاه و مرکز آموزش عالی ۱۰۷ دوره مهارت افزایی برگزار شده است که به طور متوسط ۱۴ دوره با مشارکت واحد های صنعتی بوده است. بیشترین تعداد دوره های برگزار شده نیز در گروه¬های فنی و مهندسی، علوم انسانی، هنر، کشاورزی و دامپروری و علوم پایه است. همچنین میانگین تعداد شرکت کنندگان در دوره های مهارت افزایی در هر دانشگاه و مراکز آموزش عالی کشور نیز ۳۲۵۶ نفر بوده است. اکثر شرکت کنندگان دوره‌های مهارت‌آموزی در مقطع کارشناسی و پس از آن کاردانی بوده اند.