چهارشنبه, ۶ بهمن , ۱۴۰۰
Wednesday, 26 January , 2022
بودجه پارک‌های علم و فناوری از ردیف‌های استانی به ردیف‌های مستقل بازگردانده شد

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از بازگردانده شدن بودجه پارک‌های علم و فناوری از ردیف‌های استانی به ردیف‌های مستقل خبر داد. به گزارش اداره‌کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر علی خیرالدین با اعلام این خبر گفت: پارک‌های علم و فناوری به عنوان یکی از پیش‌ران‌های مهم اقتصاد دانش‌بنیان، با هدف افزایش […]

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر علی خیرالدین با اعلام این خبر گفت: پارک‌های علم و فناوری به عنوان یکی از پیش‌ران‌های مهم اقتصاد دانش‌بنیان، با هدف افزایش نوآوری فناورانه، مدیریت جریان دانش و فناوری و اشتغال‌زایی متخصصین به وجود آمده‌اند و از آنجا که با توجه به ماموریت‌های ملی آنها، سیاستگذاری‌های کلان و واحد برای آنها اعمال می‌شود، نیازمند مدیریت ملی‌اند و فعالیت‌های آنها نه با رویکرد استانی بلکه رویکردهای ملی و بعضاً بین المللی صورت می‌گیرد.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، ادامه داد: خروجی‌های حاصل از عملکرد آنها در کل کشور کاربرد دارد و مختص محل استقرار جغرافیایی آنها نیست که بر این اساس استانی شدن این نهادها با فلسفه وجودی دستگاه‌های استانی همخوانی نداشت.

دکتر خیرالدین اضافه کرد: حوزه علم و فناوری (تولید علم، تولید فناوری، تجاری‌ سازی فناوری و تولید ثروت مبتنی بر علم و فناوری و نوآوری) یک حوزه یکپارچه است و عناصر آن با هم در یک برنامه منسجم کارآمد فعالیت می‌کنند. جداسازی پارک‌های علم و فناوری که وظیفه تجاری‌سازی فناوری را به عهده دارند، بر یکپارچگی این حوزه تاثیرات منفی خواهد گذاشت.

وی اظهار داشت: در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و همچنین نقشه جامع علمی کشور برای حوزه علم و فناوری و نقشی که برای اقتصاد دانش‌بنیان در اقتصاد مقاومتی دیده شده است، به هیچ وجه نگاه منطقه‌ای و استانی به پارک‌های علم و فناوری وجود ندارد. با توجه به اینکه شاکله محوری اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش‌بنیان است انتظار بر این بود در مقیاس ملی برنامه‌های موثری برای تقویت این حوزه ارائه شود و از آنجا که کارکرد پارک‌های علم و فناوری توسعه بستر نهادی برای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان است، استانی کردن پار‌ک‌های مزبور قطعاً به تضعیف چنین کارکردی می‌انجامد.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم اعلام کرد: در این راستا با مساعی مقام عالی وزارت و درخواست مکتوب وی از سازمان برنامه و بودجه کشور و تلاش و پیگیری‌های معاونت فناوری و نوآوری و معاونت اداری، مالی و مدیریت منابع؛ خوشبختانه بودجه پارک‌های علم و فناوری از ردیف‌های استانی به ردیف های مستقل بازگردانده شد.