چهارشنبه, ۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۱
Wednesday, 18 May , 2022
تأکید بر ضرورتِ تعاملِ هم‌افزای بدنه‌های اجرایی و نخبگانی جامعه جهت تحقق شعار سال

تأکید بر ضرورتِ تعاملِ هدفمند و هم‌افزای دستگاه‌های اجرایی استان با بدنه علمی و نخبگانی منطقه، محور اصلی بحث و گفتگو در دیدار دکتر افراسیاب رئیس دانشگاه زابل با معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان زابل بود. به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه زابل؛ در این دیدار دکتر افراسیاب […]

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه زابل؛ در این دیدار دکتر افراسیاب پس از تبیین و تشریح راهبردها و دستاوردهای دانشگاه زابل در سالیان گذشته، از این دانشگاه به عنوان میراث گرانقدری یاد کرد که با تکیه بر اندیشه و تلاش دلسوزان و دغدغه‌مندان سیستان به جایگاه کنونی خود به عنوان یکی از دو دانشگاه جامع استان دست یافته است و این امر علاوه بر اینکه نشانگرِ اهمیت استراتژیک منطقه سیستان، مردم و پتانسیل های آن برای نظام می‌باشد بر توجه ویژه به امر توسعه و گسترش علمی و نخبگانی در سطح این منطقه نیز تاکید دارد.

وی با اشاره به شمار بالای فارغ‌التحصیلان بومی دانشگاه زابل از آن به عنوان قدرت نفوذ دانشگاه در جامعه پیرامونی خود یادکرد و افزود: پرورش دانشجو و گسترش سرانه و سرآمدی علمی از وظایف ذاتی دانشگاه‌هاست و امسال منطبق با فرمایشات مقام معظم رهبری در تعیین شعار سال، افق جدیدی مبتنی بر لزوم مشارکت فعال و پویا جهت تحقق “تولید دانش‌بنیان و اشتغال آفرین” نیز برای دانشگاه‌ها ترسیم شده است.

رئیس دانشگاه با بیان اینکه سازوکارهای مربوط به حضور موثرِ مراکز علمی در متن جامعه برای رفع مشکلات و ایجاد اشتغال و تولید، تنها بر مدار و مبنای دانش قابل تعریف است و این نکته به روشنی در شعار سال نیز مورد تاکید قرار گرفته است گفت: دانشگاه زابل تمام تلاش و امکانات خود را برای تشکیل زیست بوم فناوری در سیستان به کار بسته است، اما مشکلاتِ ساختاری عدیده ای نیز پیش پای تحقق این امر وجود دارد که از آن جمله می‌توان به دوری از مرکز، محدودیت سرمایه و فقدان صنایع و فناوری‌های وابسته – به عنوان ملزوماتِ شکل‌گیری زیست بوم‌های فناوری و اشتغال زا اشاره کرد.

وی در پایان با تاکید بر اینکه هیچ‌یک از موانع فوق نمی تواند در راهبردهای مدون دانشگاه جهت جریان‌سازی و تصمیم‌سازی در عرصه پیشرفت و فناوری خللی حاصل کند افزود: ما دانشگاهی با توانمندی علمی و انسانی بالا و امکانات و ساختارهای قابل توجه هستیم که میخواهیم علاوه بر انجام وظایف و ماموریت‌های ذاتی، تمام منابع خود را به سمت تسهیل گری و تحقق اشتغال دانش بنیان سوق دهیم و با گفتمان سازی و تعامل موثر با بدنه اجرایی و مدیریتی استان، به عنوان فرزندان و سربازان سیستان انجام وظیفه کنیم.

در ادامه مهندس حسین سنجرانی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان زابل از دانشگاه به عنوان نقطه امید مردم و مسئولین یاد کرد و هدف‌گذاری برای تدوین یک برنامه مدون علمی و برپایه خرد جمعی جهت ورود به مباحث مختلف مربوط به سیستان را ضروری برشمرد.

وی افزود: هر فعالیت و تصمیم اجرایی بدون تکیه بر دانش، قطعاً ناقص بوده و از کارایی لازم برخوردار نخواهد بود و ضروری است در مواجهه با مباحث مربوط به مدیریت شهری، منطقه آزاد، مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان در تسهیل دستیابی به خودکفایی مردم و…، برنامه‌ها و اهداف مدیریتی، با تعامل و هم‌افزایی با بدنه علمی و دانشگاهی منطقه عملیاتی و اجرایی شود.

فرماندار ویژه زابل با اشاره به اینکه تحول و شکوفایی تنها با همدلی و همراهی همگان میسر می شود گفت: مهم ترین پشتوانه ما دانشگاه زابل و مراکز علمی منطقه است و این شهرستان با دارا بودن سرمایه‌های اجتماعی فراوان از جمله نیروی انسانی جوان و خلاق، می‌تواند با کمک دانشگاه در حوزه کارآفرینی و ایجاد اشتغال شاهد تحولات مثبت و موفقی باشد و از این رهگذر علاوه بر توان‌افزایی و تزریق امید به جامعه، برای برون رفت از چالش‌های موجود نیز چاره‌سازی کند.

وی در پایان با تاکید بر لزوم برگزاری جلسات مشترک بین دستگاه‌های اجرایی و دانشگاه گفت: عنصر زمان در فرصت‌های مسئولیتی محدود است و لازم است بدون فوت وقت زمینه‌های استفاده از ظرفیت‌های متقابل فراهم شده و نتایج مثبت آن برای خدمت به مردم و جامعه نمایان شود.