دوشنبه, ۲ خرداد , ۱۴۰۱
Monday, 23 May , 2022
تسهیل و شتابدهی به تجاری‌سازی فناوری و محصولات دانش‌بنیان؛ اصلی‌ترین راهبردی معاونت فناوری وزارت علوم

سرپرست دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، گفت: تسهیل و شتابدهی به تجاری‌سازی فناوری و محصولات دانش‌بنیان، یکی از راهبردهای اصلی معاونت فناوری و نوآوری است. به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر امید رضایی فر، در نشست “معاونان و مدیران تجاری‌سازی پارک‌های علم و فناوری کشور با تاکید بر لزوم […]

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر امید رضایی فر، در نشست “معاونان و مدیران تجاری‌سازی پارک‌های علم و فناوری کشور با تاکید بر لزوم تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان یکی از بخش‌های مهم پازل اقتصاد هر کشوری هستند و معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم برنامه‌های خود را در جهت تحقق هر چه بیشتر پتانسیل این شرکت‌ها به کار گرفته است.

وی در این نشست، که با محوریت “تجاری‌سازی فناوری در پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد؛ چالش‌ها و راهکارها” برگزار شد، اظهار داشت: دفتر پشتیبانی امور فناوری در راستای رفع نیازهای داخلی و در مرحله بعد صدور محصولات فناورانه و نوآورانه به خارج از مرزها، خط مشی‌هایی همچون؛ تنوع‌بخشی به تامین مالی، تسهیل صدور مجوزها و تدوین استانداردهای مورد نیاز، تقویت شبکه‌های راهبری نوآوری، تقویت و فرهنگ‌سازی نظام مالکیت فکری، افزایش تعامل شرکت‌های کوچک و بزرگ، تاکید بر مسئولیت اجتماعی شرکت‌های بزرگ در امر فناوری و نوآوری، افزایش نقش شتاب‌دهنده‌ها و کارگزاری‌های فناوری، ارزش‌گذاری فناوری و در نهایت توسعه تعاملات بین المللی را در دستور کار خود قرار داده است.

سرپرست دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری با اشاره به این موضوع که چالش‌های گوناگونی در امر تجاری‌سازی فناوری پیش روی ما وجود دارد؛ ریسک‌های اقتصادی و تامین مالی را مهمترین آنها معرفی کرد.

وی افزود: تنوع‌بخشی به مبادی تامین مالی با بهره‌گیری از ظرفیت بازار سهام، صندوق‌های خطرپذیر، نظام بانکی و نقش آفرینی خیرین از جمله اهدافی است که معاونت فناوری و نوآوری درصدد فرهنگ‌سازی آن برآمده است.

وی خاطرنشان ساخت؛ در راستای تحقق نظام نوآوری در تکمیل زنجیره ارزش و هدایت نظام مالکیت فکری به منظور چابک‌سازی خلق فناوری در شرکت‌های نوپا، دفتر طرح‌های کلان فناوری با محوریت تعریف طرح در پارک های علم و فناوری تشکیل خواهد شد و پارک‌ها با الزام تعریف و مدیریت طرح های کلان، فعالیت راهبرانه خود را توسعه خواهند داد.

شایان ذکر است؛ در این نشست مجازی که با حضور یکصد نفر از مدیران و معاونان تجاری‌سازی پارک‌های علم و فناوری سراسر کشور برگزار شد، روسای پارک‌های علم و فناوری استان‌های آذربایجان شرقی و خراسان رضوی به بیان دیدگاه‌ها و تجربیات موفق تجاری‌سازی محصولات فناور و دانش‌بنیان پرداختند.