چهارشنبه, ۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۱
Wednesday, 18 May , 2022
تولید نانو پوشش آنتی وایرال COVID-۱۹ برای استفاده در البسه پزشکی و ماسک/ طرح برگزیده دانشگاهی سال ۱۴۰۰

نانو پوشش آنتی وایرال COVID-۱۹ با کاربرد در البسه پزشکی و ماسک که توسط دکتر ابوذر مسعودی عضو هیات‌ علمی پژوهشگاه مواد و انرژی طراحی و تولید شد، به‌عنوان طرح برگزیده دانشگاهی سال ۱۴۰۰ از سوی دکتر محمدسعید سیف مدیر کل ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اهدای لوحی، مورد […]

نانو پوشش آنتی وایرال COVID-۱۹ با کاربرد در البسه پزشکی و ماسک که توسط دکتر ابوذر مسعودی عضو هیات‌ علمی پژوهشگاه مواد و انرژی طراحی و تولید شد، به‌عنوان طرح برگزیده دانشگاهی سال ۱۴۰۰ از سوی دکتر محمدسعید سیف مدیر کل ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اهدای لوحی، مورد تقدیر قرار گرفت.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پژوهشگاه مواد و انرژی، دکتر مسعودی مجری این طرح فناوری، هدف از تولید نانو پوشش آنتی وایرال کووید -۱۹ را ساخت و تولید پارچه بافت دار یا بدون بافتی دانست که الیاف آن توسط نانوماده ضد ویروس پوشش داده شده است و می‌تواند به عنوان ماسک یا سایر البسه استفاده شود.

وی افزود: پوشش‌های آنتی وایرال کرونا می‌تواند در هنگام دم و تنفس، ویروس‌های جذب شده به ماسک را تا بیش از ۹۹/۹۹۹% از بین ببرد و تخریب کند.

دکتر مسعودی با اشاره به کاربرد و حوزه صنعتی این فناوری، گفت: محصول آنتی ویروس حاضر در تمامی حوزه‌های مرتبط با ویروس کووید -۱۹ از جمله صنایع پزشکی، مورد استفاده می‌باشد و در ابزار آلات پزشکی، چسب‌های پزشکی، پارچه‌ها، دستمال، البسه، ماسک، دستکش، کاور کفش و همچنین به عنوان فیلتر در تمیز کننده‌های هوا و تهویه‌ها، کاربرد دارد.

وی خاطرنشان کرد: عفونت‌های ویروس کووید -۱۹ هم از طریق تماس مستقیم یا با عفونت قطره‌ای از افراد آلوده و هم از طریق تماس غیرمستقیم از طریق دستگیره درها، لباس‌ها و سایر مواردی که افراد آلوده لمس کرده‌اند گسترش می‌یابد و اتانول، سدیم هیپوکلرات، یدفرم، فرمالدهید، گلوترالدهید و اتیلن تنها روش‌های موقت در پاک سازی سطح از ویروس هستند.

گفتنی است این طرح با همکاری دکتر محمدرضا رحیمی پور عضو هیأت علمی پژوهشگاه، مهندس محیا نانگیر و دکتر شهین مسعودی از مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، در پژوهشگاه مواد و انرژی ساخته شده است.