یکشنبه, ۵ تیر , ۱۴۰۱
Sunday, 26 June , 2022
دانشگاههای ایران از ظرفیت‌های مطلوب در جذب حداکثری دانشجویان بین المللی برخوردار هستند

رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: دانشگاههای ایران از نظر ظرفیت‌های دانشگاهی در شرایط بسیار خوبی قرار دارند و با دانشگاههای برتر جهانی فاصله چندانی ندارند و می‌توانند در جذب حداکثری دانشجویان بین المللی گام های موثرتری بردارند. به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از سازمان امور دانشجویان، دکتر هاشم داداش پور در نشست […]

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از سازمان امور دانشجویان، دکتر هاشم داداش پور در نشست صمیمی خود با جمعی از دانشجویان بین الملل از ملیت های مختلف جهان، با بیان مطلب فوق، اظهار داشت: علیرغم وجود استانداردها و پتانسیل های لازم در دانشگاههای کشور به دلیل برخی مشکلات زیرساختی و ناهماهنگی‌های بین دستگاهی، در جذب دانشجویان عملکرد خوبی نداشتیم و در صورت رفع موانع و معرفی دانشگاههای کشور با اقبال و استقبال دانشجویان بین المللی مواجه خواهیم شد.

وی در این نشست که از پانزده کشور جهان حضور داشتند خاطرنشان ساخت: در مدت هفت ماهی که در این مسئولیت هستم، بیش از سی جلسه با دانشجویان بین الملل برگزار نموده و در دانشگاههای مختلف کشور که دانشجویان بین الملل داشتند نیز حاضر و از نزدیک و چهره به چهره با مسائل و مشکلات و حرفه ای آنها آشنا شدم و بهمین منظور بخشی از ظرفیت سازمان را در راستای حل مشکلات موجود در پیش پای دانشجویان بین الملل اختصاص داده‌ام.

وی به موضوع فرصت‌های شغلی دانشجویان بین الملل اشاره کرد و گفت: با وزیر محترم کار و امور اجتماعی مذاکرات لازم صورت گرفته است. امیدوارم با امضای تفاهم‌نامه اجرایی بتوانیم موضوع اشتغال پاره وقت دانشجویان بین الملل علاقمند به کار را حل و فصل کنیم تا دانشجویانی که بورسیه نیستند و در تأمین هزینه‌های تحصیل با مشکل مواجه هستند، با اشتغال ۲۰ ساعت در هفته بخشی از مشکلات خود را جبران نمایند.

رئیس سازمان امور دانشجویان هر گونه دیدگاهی را در خصوص کاهش فرصت شغلی برای ایرانیان در صورت اشتغال دانشجویان بین الملل را رد کرد و اظهار داشت: بنده معتقدم اشتغال دانشجوی بین الملل در کشور نه تنها موجب کاهش فرصت شغلی برای جوانان ایرانی نمی‌شود، بلکه برعکس باعث توسعه و گسترش فرصتهای شغلی نیز می‌گردد و اگر یک دانشجوی بین الملل شاغل در ایران، بتواند با حضور در شرکت ها و موسسات مختلف ایرانی زمینه همکاری با کشور متبوع خود را برقرار نماید، عملاً فرصت گسترش بازار بین المللی برای ایران برقرار کرده و از این طریق زمینه توسعه اشتغال و ایجاد فرصتهای شغلی بیشتر در ایران را فراهم کرده است.

وی برگزاری المپیادهای فرهنگی- ورزشی، جشنواره فرهنگی ملل و سایر برنامه های تدارک دیده شده برای دانشجویان بین الملل، در طی چند ماه آینده در دانشگاههای مختلف کشور را فرصتی برای شناخت این دانشجویان از ظرفیتهای دانشگاهی، اقلیمی و فرهنگی ایران دانست و یادآور شد: رویکرد و نگاه دولت سیزدهم و وزارت علوم به امور دانشجویان بین الملل مثبت است و در راستای تحقق سند چشم انداز و مرجعیت علمی و دیپلماسی علمی نیازمند تعامل و گسترش روابط علمی، فرهنگی و دانشگاهی با دانشگاههای کشورهای همجوار و کشورهای اسلامی با هدف افزایش جذب و حضور بین المللی در ایران هستیم.

در این نشست که معاون بورس و امور دانشجویان خارج و مدیر کل این حوزه حضور داشتند، تعدادی از دانشجویان بین الملل به مشکلات و موانع خود اشاره کردند و خواستار رفع مشکل ویزا و تردد، مدت اقامت به طول تحصیل، فرصتهای شغلی، اصلاح بیمه سلامت و ضریب نفوذ آن شدند.