پنج شنبه, ۱۰ آذر , ۱۴۰۱
Thursday, 1 December , 2022
دانشگاه‌های خصوصی پزشکی در عراق؛وابستگی حزبی با هدف سودآوری مادی

شفقنا-العربی الجدید نوشت: برخی مسئولان و متخصصان عراقی خواهان توقف احداث دانشکده‌های پزشکی خصوصی در این کشور شدند؛ دانشکده‌هایی که با معدل‌های پایین‌تر از دانشکده‌های دولتی اقدام به پذیرش دانشجو می‌کنند و با ترجیح سودآوری بر آموزش، سالانه هزاران دانشجویی که توانایی علمی لازم برای طبابت را ندارند، دانش‌آموخته می‌کنند. به گزارش سرویس ترجمه شفقنا […]

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از العربی الجدید، شمار بالای دانشکده‌های خصوصی پزشکی عمومی، دندان‌پزشکی و داروسازی که از پس از سال ۲۰۰۳ میلادی احداث شده‌اند و با فارغ‌التحصیلان دانشکده‌های دولتی در مشاغل دولتی و بیمارستان‌ها رقابت می‌کنند، به شکایت مکرر وزارت بهداشت و انجمن پزشکان دامن زده است.

دانشکده‌های خصوصی همانند دانشکده‌های دولتی بر معیار معدل‌ بالا برای پذیرش دانشجویان اصراری ندارند و افراد دارای معدل پایین را به آسانی پذیرش می کنند.

وزارت علوم عراق دو سال تصمیم به توقف افتتاح دانشکده‌های خصوصی در رشته پزشکی عمومی گرفت اما «نعیم العبودی»، وزیر جدید علوم و از رهبران عصائب اهل حق عراق چند روز تصمیم به توقف احداث دانشکده‌های خصوصی پزشکی را لغو کرد و افتتاح دانشکده‌های جدید را امضا کرد، وی همچنین دستور داد تا معدل لازم برای پذیرش در این دانشکده‌ها به ۸۹ درصد کاهش یابد، این در حالی است که دانشکده‌های دولتی داروسازی کمتر از ۹۸٫۲۹ درصد و در رشته پزشکی عمومی هم کمتر از ۹۹ درصد را پذیرش نمی کنند.

در همین رابطه، «جواد الموسوی»، عضو کمیسیون پزشکی پارلمان عراق در بیانیه‌ای تاکید کرد: دوشنبه گذشته با احداث ۳ دانشکده خصوصی پزشکی عمومی علیرغم تصمیم هیات دولت در درنگ در افتتاح دانشکده‌های خصوصی، موافقت شد؛ اقدامی که در تضاد با تصمیم انجمن پزشکی و کمیسیون مربوطه در پارلمان است؛ این اقدام تخلفی بزرگ در قانون تحصیلات عالی خصوصی و تصمیمات وزارت برنامه ریزی است.

الموسوی افزود: در عراق اکنون ۳۶ دانشکده در تخصص‌های پزشکی وجود دارد که بیش از دانشکده‌های پزشکی در بریتانیاست، در سال ۲۰۲۷ میلادی شمار پزشکان در عراق به بیش از ۹۵ هزار پزشک خواهد رسید، این همه افزایش در شمار فارغ التحصیلان پزشکی با کمبود شدید زیرساخت‌ها در دانشکده‌های پزشکی به خصوص در دانشکده‌های خصوصی و نبود اساتید مجرب و کمبود بیمارستان‌ها همراه است.

این نماینده پارلمان عراق با تاکید بر اینکه نمی‌توان به باز کردن دکان تجاری برای فارغ‌التحصیل کردن پزشکان ضعیف ادامه داد، گفت:هدف از احداث این دانشکده‌های خصوصی پزشکی تنها سودآوری مادی و با فشار برخی گروه‌هاست و باید با تشکیل کمیته‌ای قوی به بررسی این پرونده اقدام کرد و سوء استفاده‌کنندگان و متخلفان را به دستگاه قضایی معرفی کرد.

وابستگی سیاسی دانشکده‌های خصوصی

در همین ارتباط، «فلاح السعدی»، عضو انجمن پزشکان عراقی نسبت به خطرات این دانشکده‌ها بر کیفیت آموزش در عراق هشدار داد و تاکید کرد: معروف است که اغلب دانشکده‌های خصوصی وابسته به احزاب معین و شخصیت‌های سیاسی متنفذ در دولت است و این ارتباط و تلاش گروه‌های سیاسی برای کسب سود مادی خطری برای سطح آموزش در کشور است و این احزاب در تصمیم وزارت علوم در احداث دانشکده‌های جدید و پایین آوردن معدل تاثیرگذار هستند.

السعدی تاکید کرد: در آینده شاهد بیکاری فارغ التحصیلان این دانشکده‌ها خواهیم بود؛ دانشکده‌هایی که به صرف دریافت هزینه اقدام به پذیرش دانشجو می‌کنند.

وی از وزارت علوم خواست از تصمیم به احداث دانشکده‌های جدید و کاهش میانگین معدل افراد برای پذیرش در رشته‌های پزشکی عقب نشینی کند چرا که این امر خطرات پررنگی در پذیرش و فارغ التحصیلی دانشجویان ضعیف و ناتوان دارد.

وزیر علوم عراق چند روز پیش با احداث سه دانشکده خصوصی پزشکی عمومی در کربلا (دانشکده الکفیل و العین» و دانشکده پزشکی شعبه دانشگاه تهران در عراق موافقت کرده است.

این گزارش را در العربی الجدید ببینید.