شنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۱
Saturday, 21 May , 2022
دانشگاه‌ها در سال ۱۴۰۱ مشکلات مالی کمتری خواهند داشت

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با اشاره به رشد اعتبارات دانشگاه‌ها در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ گفت: دانشگاه‌ها در سال جاری مشکلات مالی کمتری خواهند داشت و افق روشنی نسبت به سال گذشته دارند. به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر علی خطیبی در نشست رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش […]

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر علی خطیبی در نشست رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی که با موضوع راهکارهای اجرایی کردن تحقق شعار سال و از سرگیری آموزش حضوری برگزار شد؛ با تأکید بر اصل حضوری بودن دانشگاه‌ها و اهتمام جدی مسئولان وزارت علوم و روسای دانشگاه‌ها برای تحقق این مهم گفت: یکی از فرصت‌هایی که کرونا ایجاد کرد، خارج شدن آموزش از قید مکان بود. در آموزش حضوری نیز باید از ظرفیت‌ها و امکاناتی که در زمان کرونا برای آموزش‌های الکترونیکی فراهم شد، استفاده شود و این بستر را همچنان زنده و پویا نگه داریم.

دکتر خطیبی با تأکید بر مزیت‌های آموزش حضوری و پرهیز از روش‌های پرهزینه قبلی اظهار داشت: استفاده از آموزش‌های الکترونیکی مبتنی بر فناوری‌های نو و فضای مجازی در برخی از زمینه‌ها ضروری است و علاوه بر بازدهی بیشتر در زمینه آموزش، هزینه‌های غیر ضروری دانشگاه‌ها نیز به واسطه این فناوری‌ها کاهش پیدا کرده و یا حذف می‌شود.

وی با اشاره به تخصیص بیش از صد درصدی اعتبارات آموزش عالی در آخرین روزهای اسفند ۱۴۰۰ گفت: ما جبران معوقات بر جای مانده از سال‌های گذشته در زمینه حق التدریس و مانند آن را وظیفه خود می‌دانیم و برای تحقق آن همه مسئولین وزارت به جد پیگیری و تلاش کردند و در نهایت موفق شدیم بیش از ۱۰۰ درصد اعتبارات آموزش عالی را از سازمان برنامه و بودجه تخصیص بگیریم.

معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با اشاره به اینکه ۴۰۰ میلیارد تومان از درآمد اختصاصی مازاد دانشگاه‌ها در سازمان برنامه و بودجه به صورت تخصیص نیافته مانده بود، گفت: با پیگیری‌های انجام شده، این مقدار نیز تخصیص یافته و به حساب دانشگاه‌ها واریز شد.

وی اظهار داشت: در سال جاری اعتبارات خوبی برای دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری پیش‌بینی شده است که افق روشنی برای مجموعه آموزش عالی پیش‌بینی می‌شود و ظرفیت مناسبی برای فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی به وجود آمده است.

دکتر خطیبی در پایان گفت: رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی تلاش کنند اوراق خزانه‌ای که برای تکمیل زیرساخت‌های پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد به دانشگاه‌ها اختصاص یافته است را تا ۱۵ فروردین سال جاری نقد کنند و از آن محل مطالبات پیمانکاران را پرداخت نمایند.