چهارشنبه, ۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۱
Wednesday, 18 May , 2022
دریافت مجوز دانش‌بنیان توسط شرکت ثمین ژن

شرکت کشاورزی و دامپروری ثمین ژن از شرکت‌های مستقر در زیست بوم نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه بیرجند موفق به دریافت مجوز دانش‌بنیان شد. به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه بیرجند، شرکت کشاورزی و دامپروری ثمین ژن از شرکت‌های مستقر در زیست‌بوم نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه بیرجند به […]

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه بیرجند، شرکت کشاورزی و دامپروری ثمین ژن از شرکت‌های مستقر در زیست‌بوم نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه بیرجند به عنوان شرکت دانش‌بنیان در سامانه https://pub.daneshbonyan.ir ثبت شد.

این شرکت با مدیریت دکتر دیدارخواه با ورود به عرصه دام درسال ۱۳۹۴ و ورود به تلقیح مصنوعی دام سبک و تولید دام‌های پرتولید اقدام به دو رگ‌گیری دام کرد. از جمله تجهیزات موردنیاز موجود شامل دستگاه‌های سونوگرافی دام سبک و سنگین، مهبل مصنوعی، تفنگ تلقیح کانتیر تلقیح و اسپیکولوم و…. می باشد.

حفاظت از انجماد منی، روشی مناسب جهت نگهداری اسپرم به شمار می آید. لیکن در طی فرآیند انجماد و یخگشایی، سلول اسپرم با خطراتی مواجه بوده و مراحل اصلی حفاظت از انجماد مثل سردسازی، انجماد و یخ گشایی از نظر فراساختاری، عملکردی و بیوشیمیایی اثرات مضری روی آن داشته و منجر به تغییراتی در ویژگی‌های بیولوژیکی غشای پلاسمایی، سیتوپلاسم، اسکلت سلولی و ساختار ژنومی اسپرم شده که در نهایت باعث کاهش سلامت غشای پلاسمایی و آکروزومی، جنبایی، باروری، زنده مانی و نقص در انتقال اسپرم در دستگاه تولیدمثل ماده می‌شود.

گفتنی است، این شرکت با توجه به نیاز مبرم کشور به پروتین حیوانی و کمبود آن در کشور اقدام به رقیق کردن اسپرم کرده است.