چهارشنبه, ۱۰ آذر , ۱۴۰۰
Wednesday, 1 December , 2021
دستگاه ایمن‌ساز هوا برای پاکسازی آسانسور از ویروس ساخته شد

محققان دانشکده مهندسی هوافضای دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به ساخت دستگاه ایمن ساز هوا شدند که فضا‌های مختلفی همچون آسانسور را از ویروس‌های واگیردار پاکسازی می‌کند. به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، جواد شریفی دانشجوی رشته مهندسی هوافضا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «ساخت دستگاه […]

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، جواد شریفی دانشجوی رشته مهندسی هوافضا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «ساخت دستگاه ایمن ساز هوا» گفت: ما توانستیم سیستم تهویه‌ای طراحی کنیم که در مدت زمان بسیار کوتاه فضا را عاری از ویروس کرونا می‌کند.

وی با بیان اینکه استفاده از این دستگاه تهویه، ویروس‌های دیگر که واگیر هستند را نیز از بین می‌برد و فضا را پاکسازی می‌کند، گفت: ما در طراحی دستگاه از تحقیقات و مطالعات مختلفی که روی طول عمر ویروس SARS-CoV- ۲ صورت گرفته استفاده کردیم و شبیه سازی‌هایی بر همین اساس انجام دادیم.

شریفی با تأکید بر اینکه این دستگاه تهویه در فضا‌های کوچک کاربرد دارد، افزود: سامانه ایمن ساز هوا، جایگزین سیستم تهویه کابین آسانسور می‌شود. این دستگاه به صورت هوشمند، پاکسازی هوا را شروع کرده و وضعیت هوای کابین را هشدار می‌دهد.

وی ادامه داد: دستگاه به صورت آزمایشی در دانشگاه امیرکبیر نصب و راه اندازی شده و آزمایش‌های لازم به عمل آمده است.
آقای شریفی با اشاره به مزایای این دستگاه گفت: «هوشمند بودن دستگاه»، «بهره گیری از اینترنت اشیا»، «دارا بودن سامانه هشدار»، «مصرف انرژی پایین»، «ایمن سازی هوا در زمان بسیار کوتاه»، «وجود فناوری روز از جمله اشعه UV» ، «هزینه تعمیر و نگهداری پایین» از مزیت‌های این طرح به شمار می‌رود.

این محقق با اشاره به کاربرد سیستم تهویه هوای ایرانی گفت: این مدل در آسانسور‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی، بیمارستان‌ها، ادارات و حتی مجتمع‌های مسکونی کاربرد دارد.

وی در خصوص وضعیت تجاری سازی این محصول گفت: اکنون در حال مذاکره با بنیاد امیرکبیر برای عرضه به بازار هستیم. در مرحله بعدی ساخت مدل‌های متناسب با فضا‌هایی مانند واگن‌های مترو، اتوبوس‌های شهری و فضا‌های سرپوشیده بزرگ را در برنامه قرار داده ایم.

گفتنی است؛ طراحی و ساخت این دستگاه توسط هسته فناور پارس سامان فن ویستا در مرکز نوآوری دانشکده مهندسی هوافضای دانشگاه صنعتی امیرکبیر انجام شده و مدیریت این هسته بر عهده آقای دکتر حسین خالقی عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر است.

ر.ا ۵۲/ س. ر ۶۲