اولین نمونه داخلی دستگاه هیتر القایی با کویل منعطف با حضور سرپرست دانشگاه در مرکز رشد و کارآفرینی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) رونمایی شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه بین المللی امام خمینی، این دستگاه به همت جوانان متخصص شرکت هوشمند زیست سپهر، یکی از شرکتهای مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) و به سفارش شرکت صنایع فولاد هفت الماس، طی مدت ۷ ماه، طراحی، شبیه سازی و ساخته شد.
مهندس ستار رضایی، مدیر این پروژه گفت: دستگاه هیتر القایی با کابل منعطف، به واسطهی القای الکترومغناطیسی به صورت کنترل شده به سطوح مورد نظر، سبب بالا رفتن دمای قطعات با سرعت بالا و انبساط آن میشود و از نفوذ بیشتر گرما به اجزای داخلی جلوگیری میکند. این کار باعث تغییر سایز قطعه هدف میشود و می توان به راحتی و در سرعتی بسیار بالا قطعات را تعویض نمود. این روش در حال حاضر استانداردترین و بروزترین روش موجود جهت مونتاژ و دمونتاژ قطعات شیرینگ فیت است که این قطعات بیشتر در صنایع سنگین مانند فولاد، سیمان، نیروگاهی، دریایی و … کاربرد دارند.
رضایی افزود: تا به امروز این دستگاه در داخل کشور ساخته نمیشد و انحصار آن به دست کشور هلند بود که واردات آن هم با وجود تحریمهای ظالمانه امکان پذیر نبود. قطعات شیرینگ فیت نیز تاکنون با روشهای سنتی و با تخریب نسبی، مونتاژ و دمونتاژ می شدند که بسیار هزینه بر بودند. در آوردن و جا زدن بیرینگها روی محورها، درآوردن و جا زدن تجهیزات دوار خطوط مانند کوپلینگها، در آوردن و جا زدن چرخدنده های گیربکسها، گرم کردن یاتاقانها جهت خارج کردن بیرینگ و انجام عملیات حرارتی پس از جوش کاری، از کاربردهای دیگر این دستگاه است که مهندس رضایی به آن اشاره کرد.
Source link