جمعه, ۱۰ تیر , ۱۴۰۱
Friday, 1 July , 2022
شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان برای خودکفایی در حوزه مواد اولیه دارو به کشور کمک کنند

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با اشاره به واردات ۱.۴ میلیارد دلاری مواد اولیه دارو، از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور خواست که برای خودکفایی در این حوزه به کشور کمک کنند. به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکتر مهدی صفری پیش از ظهر امروز در اجلاس روسای پارک‌های علم و فناوری کشور در شیراز […]

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکتر مهدی صفری پیش از ظهر امروز در اجلاس روسای پارک‌های علم و فناوری کشور در شیراز اظهار داشت: در وزارت خارجه کمیته‌ای متشکل از معاونت فناوری ریاست جمهوری، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و وزارت صمت تشکیل دادیم که در مورد نیازهای صادراتی باهم بحث و تبادل‌نظر کرده و سفرا و نمایندگی‌ها را موظف می‌کنیم که تولیدات دانش‌بنیان را باید بازاریابی کنند.

وی با بیان اینکه این تکلیف ما نیست که شرکت‌های دانش بنیان را بشناسیم بلکه وزارت صمت و معاونت فناوری ریاست جمهوری شرکت‌های دانش‌بنیان را در دسته‌بندی پنج، چهار، سه و دو ستاره به ما معرفی می‌کنند، افزود: تاکنون ۴۵۰ شرکت به ما اعلام کردند که ما در سایت وزارت خارجه بارگذاری کردیم و سفرای خود را موظف به بازاریابی کردیم.

دکتر صفری با بیان اینکه ما به سفرا اعلام کردیم که اگر بتوانید دو یا سه کالای دانش‌بنیانی را در کشوری بازاریابی کنید ما خانه نوآوری را در آن کشور راه‌اندازی می‌کنیم مثل کنیا، ازبکستان و ارمنستان، عنوان کرد: دنبال این هستیم که خانه نوآوری را در مکزیک و اکوادور و کشورهایی که فضای دانش‌بنیانی ما را بپذیرند راه‌اندازی کنیم، در آسیا نیز کانون خودمان را اندونزی گذاشته‌ایم.

وی با بیان اینکه وظیفه ما در وزارت امور خارجه این است که از طریق نمایندگی‌ها کالاهای شما را بازاریابی کنیم اما این کالاهای دانش‌بنیانی باید قابل ارائه و قابل بازاریابی باشد، افزود: در نیجریه پروژه‌ای بین ۲ تا ۳ میلیارد در زمینه کارهای سی ان تی و نانو گرفته‌ایم.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه اکثریت کار وزارت امور خارجه روی کار اقتصادی تمرکز داده شده است، گفت: تاکید ما روی صادرات و واردات چند منبعی است.

وی با بیان اینکه ۸۵۰ میلیون دلار مواد اولیه دارو شیمیایی از هند و ۵۵۰ میلیون دلار مواد اولیه دارو از چین وارد می‌کنیم، اظهار داشت: با توجه به ظرفیت بالایی که پتروشیمی‌های ما دارند ما به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان نیاز داریم که با پیدا کردن فرمول، این مواد را در کشور تولید کنیم.

صفری با بیان اینکه ما در داروهایی بایوی ۹۰ درصد نیازمان را تامین و به روسیه و آفریقا نیز صادر می‌کنیم، افزود: وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت و وزارت بهداشت بیشترین ارزبری را دارند و شرکت‌های دانش‌بنیان باید در جهت خودکفایی نیازهای آنها فعالیت کنند.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با بیان اینکه اولویت نیازهای ما مواد اولیه داروهایی شیمیایی است که ۱.۴ میلیارد دلار هزینه می‌کنیم، گفت: اولویت بعدی کود و سم در حوزه کشاورزی است.

وی با اشاره به اینکه در یک ماه و نیم گذشته ۱۰۰ هزار روس به ارمنستان رفتند و ۴ هزار شرکت آی.تی در این کشور ثبت کرده‌اند، افزود: ما در وزارت خارجه آمادگی داریم که به شرکت‌های آی‌.تی برای حضور در ارمنستان کمک کنیم.