یکشنبه, ۲۵ مهر , ۱۴۰۰
Sunday, 17 October , 2021
طرح مطالعات آبگرفتگی و جمع‌آوری آب سطحی محله نوده کتول شهرستان علی آباد در برابر سیلاب

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به ننقل از دانشگاه گلستان و به سفارش شهرداری علی آباد کتول طرح “مطالعات آبگرفتگی و جمع آوری آب سطحی محله نوده کتول شهرستان علی آباد کتول در برابر سیلاب با استفاده از منابع آب سطحی” در قالب قرارداد پژوهشی برون دانشگاهی توسط دکتر مرتضی زنگانه عضو هیات علمی گروه عمران دانشکده فنی مهندسی علی آباد کتول و عضو گروه پژوهشی هیدروانفورماتیک پژوهشکده مخاطرات محیطی دانشگاه گلستان انجام شد.

دکتر مرتضی زنگانه مجری طرح گفت: منطقه نوده کتول در شمال غربی شهر علی آباد کتول قرار گرفته است و با وجود بارندگی های شدید در این منطقه روان آب های ناشی از بارندگی منجر به آبگرفتگی معابر و مشکلاتی برای مردم منطقه شده است.

دکتر زنگانه با اشاره به وضعیت موجود زهکش های قدیمی در این منطقه و کانال های موجود جهت زهکشی روان آب های ناشی از بارندگی از منظر سیلاب شهری و آبگرفتگی عنوان کرد که این طرح به بازبینی و اصلاح سیستم با رویکرد طراحی سیستم جدید جمع آوری آب سطحی پرداخته است.

عضو هیات علمی دانشگاه گلستان اظهار داشت: این طرح منجر به احیای کانال زهکش قدیم محله نوده جهت دفع آب های سطحی می شود که در طی زمان های مختلف به دلیل ریختن زباله های ساختمانی و تعرض های موجود ناشی از ساخت و سازها دچار گرفتگی شده است. همچنین در این طرح پیشنهاداتی به منظور استفاده از روان آب های سطحی در امور کشاورزی و فضای سبز ارائه شده است.

گفتنی است پژوهشکده مخاطرات محیطی دانشگاه گلستان متشکل از گروه های پژوهشی مخاطرات زمین، آب و محیط زیست و مخاطرات اجتماعی می باشد.