دوشنبه, ۲ خرداد , ۱۴۰۱
Monday, 23 May , 2022
محور اصلی برنامه‌های فرهنگی دانشگاه‌ها معارف قرآنی و عترت باشد

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم گفت: قرآن و عترت باید به عنوان محور اصلی برنامه‌های فرهنگی دانشگاه‌ها، جایگاه ویژه‌ای داشته و در متن اصلی برنامه‌ها باشد. ‌به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر غلامحسین کلانتری شامگاه سه شنبه در نشست خبری سی و ششمین جشنواره ملی قرآن و عترت در جمع خبرنگاران […]

‌به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر غلامحسین کلانتری شامگاه سه شنبه در نشست خبری سی و ششمین جشنواره ملی قرآن و عترت در جمع خبرنگاران در دانشگاه قم اظهار داشت: اصلی‌ترین خاستگاه اجتماعی در کشور ما قرآن و عترت است، ابراز کرد: هر اقدام فرهنگی که بخواهد در کشور صورت بگیرد نمی‌تواند دو عنصر قرآن و عترت را نادیده بگیرد.

وی با تأکید بر اینکه در دانشگاه‌ها نیز باید از ظرفیت‌های قرآنی و عترتی بهره‌مند شویم، اظهار داشت: باید فضای انس با قرآن و انس با اهل بیت (ع) در دانشگاه‌ها با جدیت بیش‌تری در کشور دنبال شود.

دکتر کلانتری گفت: در چندسال گذشته بسیاری از بودجه های فرهنگی دانشگاه ها در محل های دیگری هزینه شد و از اقدامات فرهنگی پویایی لازم را نداشته است.

وی با تأکید بر تأثیرات مخرب بیماری کرونا در مباحث علمی در مراکز آکادمیک کشور گفت: فرآیند جامعه‌پذیری به همراه آداب و شیوه های رفتاری دانشجویان باید در یک دوره زمانی کوتاه به قبل از دوران شیوع بیماری کرونا باز گردد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اهمیت فعالیت های قرآنی و فرهنگی در دانشگاه ها تاکید کرد: قرآن و عترت پایه و ستون اصلی جامعه است که مهمترین سرمایه اجتماعی نیز به حساب می رود و هیچ تلقی واقع گرایی نمی‌تواند جامعه ایرانی را بدون این دو عنصر تاثیرگذار تحلیل و تفسیر کند.

کلانتری اظهار کرد: با وجود اقدامات انجام شده در حوزه قرآن و عترت در سال‌های گذشته، اما هنوز دانشگاه ها در این مباحث در ابتدای کار هستند؛ انس با قرآن و عترت در توسعه پایدار و متوازن در سطح ملی و بین المللی کشور تاثیر بسزایی دارد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: باید فضا برای نقش آفرینی کنشگری فعالان فرهنگی با محوریت فعالان قرآنی و حوزه های دینی در سطح دانشگاه های کشور فراهم شود.

وی بیان کرد: بازگشایی کامل دانشگاه های کشور با شیب مناسبی در حال انجام است و بتدریج پویایی گذشته خود را بدست خواهد آورد.

دکتر کلانتری ضمن ابراز خرسندی نسبت به بازگشایی دانشگاه‌ها اظهار کرد: با این اتفاق فضای پویای دانشگاه‌ها شکوفا خواهد شد و امیدواریم در ادامه نیز شاهد بروز اتفاقات مبارک در دانشگاه‌ها باشیم.

خاطرنشان می شود، اختتامیه سی وششمین جشنواره ملی قرآن و عترت ۱۱ خردادماه جاری به میزبانی دانشگاه قم برگزار می‌شود. این جشنواره در ۹ بخش (آوایی، معارفی، پژوهشی، هنری، ادبی، فناوری، نوآفرینی های قرآنی، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه) برگزار می شود.

در مرحله ملی دانشجویان هشت دستگاه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، فنی حرفه ای، فرهنگیان، علمی کاربردی، دانشگاه آزاد، دانشگاه پیام نور و معارف قرآنی به رقابت با یکدیگر خواهند پرداخت.

پوستر سی و ششمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان رونمایی شد / دانشگاه قم میزبان جشنواره

گفتنی است با حضور دکتر کلانتری و حجت الاسلام و المسلمین عسگر دیرباز رئیس دانشگاه قم آئین رونمایی از پوستر سی و ششمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان سالن جلسات دانشگاه قم برگزار شد.