چهارشنبه, ۱۰ آذر , ۱۴۰۰
Wednesday, 1 December , 2021
موفقیت مجدد دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی جهانی یو.اس.نیوز ۲۰۲۲

دانشگاه تبریز براساس نظام رتبه‌بندی «یو. اس. نیوز»، همچنان در جمع بهترین دانشگاه‌های جهان قرار گرفت. به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه تبریز، بر پایه ویرایش ۲۰۲۲ رتبه‌بندی بهترین دانشگاه‌های جهان «یو. اس. نیوز» که در سال ۲۰۲۱ میلادی منتشر شده است، ۴۴ موسسه ایرانی در میان مؤسسه‌های برتر […]

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه تبریز، بر پایه ویرایش ۲۰۲۲ رتبه‌بندی بهترین دانشگاه‌های جهان «یو. اس. نیوز» که در سال ۲۰۲۱ میلادی منتشر شده است، ۴۴ موسسه ایرانی در میان مؤسسه‌های برتر جهان جای گرفته‌اند که دانشگاه تبریز با کسب امتیاز ۴۷/۱ توانسته است رتبه جهانی ۶۸۴ را به خود اختصاص دهد. همچنین در این نظام رتبه‌بندی جهانی، رتبه دانشگاه در سطح آسیا ۱۵۵ و در سطح ایران ۷ گزارش شده است.

در این رتبه‌بندی دانشگاه‌های «تهران»، «آزاد اسلامی»، «علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران»، «صنعتی نوشیروانی بابل»، «صنعتی اصفهان»، و «صنعتی امیرکبیر» پنج مؤسسۀ برتر ایرانی در این سیاهه هستند.

این نظام به رتبه‌بندی پیرامون ۱۷۵۰ موسسه برتر از ۹۰ کشور پرداخته است که بر پایه ویرایش ۲۰۲۲ نظام رتبه‌بندی «یو. اس. نیوز »، «Harvard University» با بیشترین امتیاز پیشگام جهان است.

بر پایه همین گزارش، با توجه به کسب رتبه ۸۳۱ دانشگاه تبریز در یو.اس.نیوز ۲۰۲۱ می‌توان گفت که رتبه دانشگاه تبریز نسبت به سال قبل به میزان ۱۴۷ رتبه، بهبود یافته است.

همچنین دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی موضوعی این نظام رتبه بندی نیز توانسته است رتبه‌های درخشان جهانی را به خود اختصاص دهد:

در مهندسی عمران، رتبه ۳۹ جهانی؛ مهندسی مکانیک، رتبه ۷۷ جهانی؛ انرژی و سوخت، رتبه ۹۳ جهانی؛ مهندسی، رتبه ۱۳۴ جهانی؛ علوم کشاورزی، رتبه ۱۷۱ جهانی؛ مهندسی شیمی، رتبه ۱۸۴ جهانی؛ مهندسی برق و الکترونیک، رتبه ۲۰۸ جهانی؛ اپتیک، رتبه ۲۸۴ جهانی؛ شیمی، رتبه ۳۹۶ جهانی؛ علوم مواد، رتبه ۴۶۰ جهانی؛ شیمی فیزیک، رتبه ۴۸۹ جهانی

رتبه دانشگاه تبریز در سایر شاخص‌های این نظام رتبه‌بندی جهانی به شرح زیر است: آوازه (Reputation) جهانی پژوهش، رتبه ۷۲۹ جهانی، آوازه پژوهش در آسیا، رتبه ۱۹۶ جهانی، تعداد مقالات، رتبه ۶۴۵ جهانی، تعداد کتب انتشار یافته، رتبه ۱۴۰۰ جهانی، تعداد مقالات کنفرانس، رتبه ۹۳۳ جهانی، شاخص تأثیر استنادی نرمال شده، رتبه ۹۷۷ جهانی، تعداد کل استنادات، رتبه ۶۷۶ جهانی، تعداد مقالاتی که جزو ده درصد برتر دنیا از نظر استنادی هستند، رتبه ۵۷۸ جهانی، درصد مقالاتی که جزو ده درصد برتر دنیا از نظر استنادی هستند، رتبه ۵۸۱ جهانی، مشارکت بین المللی (به نسبت کشور)، رتبه ۱۴۰ جهانی، مشارکت بین المللی، رتبه ۱۱۹۴ جهانی، تعداد مقالاتی که جزو یک درصد برتر دنیا از نظر استنادی هستند، رتبه ۷۶۲ جهانی و درصد مقالاتی که جزو یک درصد برتر دنیا از نظر استنادی هستند، رتبه ۱۱۲۸ جهانی

همچنین در رتبه‌بندی جهانی یو.اس.نیوز ۲۰۲۲، ۱۷۵۰ مؤسسه برتر از ۹۰ کشور ارزیابی و رتبه‌بندی شده‌اند. براساس اطلاعات مندرج در این پایگاه، صرفاً مؤسسه‌هایی در این نظام، ارزیابی می‌شوند که دست‌کم ۱۲۵۰ مقاله در پنج سال گذشته (از ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ میلادی) در نمایه‌نامه «وب آو ساینس» داشته باشند. داده‌های ارزیابی این این نظام رتبه‌بندی جهانی، با همکاری شرکت «کلاریویت آنالیتیکس» (ناشر پایگاه‌های «وب آو ساینس» و «اینسایتس») گردآوری می‌شوند.

گفتنی است اطلاعات تفصیلی دانشگاه تبریز در رتبه بندی یو.اس.نیوز از طریق آدرس اینترنتی

https://www.usnews.com/education/best-global-universities/university-of-tabriz-52895 قابل دسترسی می‌باشد.

ل. س ۴۲/ س. ر ۶۲