چهارشنبه, ۱۰ آذر , ۱۴۰۰
Wednesday, 1 December , 2021
نخستین همایش دوسالانه بین المللی ایران‌شناسی در دانشگاه گیلان برگزار شد

نخستین همایش دوسالانه بین المللی ایران شناسی در جهان، توسط دانشگاه گیلان و به کوشش مرکز مطالعات ایران، بالکان و اروپای مرکزی، دانشگاه گیلان، دانشگاه علامه طباطبائی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، دانشگاه صوفیه بلغارستان و انجمن ایرانی تاریخ به صورت وبینار به میزبانی دانشگاه گیلان با پیام دکتر محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، […]

نخستین همایش دوسالانه بین المللی ایران شناسی در جهان، توسط دانشگاه گیلان و به کوشش مرکز مطالعات ایران، بالکان و اروپای مرکزی، دانشگاه گیلان، دانشگاه علامه طباطبائی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، دانشگاه صوفیه بلغارستان و انجمن ایرانی تاریخ به صورت وبینار به میزبانی دانشگاه گیلان با پیام دکتر محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه گیلان، دکتر احمد رضی رئیس دانشگاه گیلان نیز در این همایش از تلاش و مساعی همۀ کسانی که در برگزاری این همایش ارزنده سهیم بودند تشکر کرد.

رئیس دانشگاه گیلان گفت: ایران شناسی یک حوزۀ مطالعاتی میان رشته ای است که محققان رشته های گوناگون را درگیر کرده است؛ از باستان شناسان و زبان شناسان و مورخان گرفته تا جامعه شناسان و سیاسیون و بازرگانان. ایران شناسی از قدمت بسیار زیادی در بین کشورها برخوردار است. هر چند ممکن است انگیزه های اقتصادی و سیاسی انگیزه اولیه گروهی از ایران شناسان بوده باشد اما به گواه تاریخ بسیاری از آنان به اهمیت فرهنگ ایرانی پی بردند و به مطالعه و تحقیق درباره فرهنگ ایرانی پرداختند و بعدها به دلیل اهمیت جامعه ایرانی، شناخت زبان، تاریخ و فرهنگ و آداب و رسوم ایران مورد توجه دپارتمان های شرق شناسی و سپس ایران شناسی قرار گرفت.

وی در ادامه یکی از اهداف برگزاری این همایش را تداوم بخشیدن به این حرکت ارزشمند علمی دانست و مشارکت حدود ۲۰۰ پژوهشگر از ملیت های مختلف را نشان دهنده جاذبه مطالعات ایران شناسی و اهمیت این حوزه مطالعاتی در کشورهای مختلف برشمرد.

شایان ذکر است دبیرخانه این همایش بیش از ۲۰۰ مقاله از پژوهشگران دریافت کرد که از این تعداد، ۱۴۰ مقاله به تایید داروان علمی همایش رسید که ۶۰ مقاله امتیاز لازم برای سخنرانی در همایش را کسب کردند.