چهارشنبه, ۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۱
Wednesday, 18 May , 2022
پایش ریزگردها و سنجش غبار از سوی مرکز آزمایشگاه هواشناسی ماهواره‌ای دانشگاه تبریز

امکان دسترسی به پایش ریزگردها و سنجش غبار موجود در توده هواها در مرکز آزمایشگاه هواشناسی ماهواره‌ای دانشگاه تبریز فراهم شد. به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه تبریز، دکتر بهروز ساری صراف رئیس دانشکده برنامه‌ریزی و علوم محیطی دانشگاه تبریز با اعلام این خبر گفت: مراکز و ایستگاه های […]

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه تبریز، دکتر بهروز ساری صراف رئیس دانشکده برنامه‌ریزی و علوم محیطی دانشگاه تبریز با اعلام این خبر گفت: مراکز و ایستگاه های هواشناسی امکان پایش و مشاهد طوفان‌ها را دارند، ولی سنجش لحظه‌ای ذرات جامد غبار و نمک در متر مکعب هوا و متر مربع زمین از اختصاصات این مرکز است.

وی افزود: نقشه‌های خروجی این مرکز از نظر جلوگیری از اخلال در مسیر پروازهای هواپیمایی و ممانعت از سوانح هوایی و همچنین برای مدیریت بحران در مباحث کشاورزی و تصادفات جاده‌ای مهم و حیاتی می‌باشد.

به گفته وی خروجی داده‌ها به صورت نقشه‌های جغرافیایی در محیط GIS می‌باشد که به صورت نمودار و با فرمت Geo Tif و یا در صورت لزوم به صورت انیمیشن قابل ارائه می‌باشد.

دکترهاشم رستم زاده مسئول سایت هواشناسی ماهواره‌ای، هم در این ارتباط با بیان اینکه تکمیل تجهیزات و لوازم گیرنده های ماهواره‌ای می‌تواند امکان داده رسانی و مشارکت در پروژه‌های ملی و بین المللی را میسر سازد، گفت: با دسترسی به داده‌ها و اطلاعات مرکز پردازش ریزگردهای اتحادیه اروپا (بارسلونا – اسپانیا) که ریزگردهای اروپا و خاورمیانه را پایش و کنترل می‌کند، پیش بینی ۵ ساعت قبل طوفان‌های گرد و غباری و سنجش ذرات نمک در مرکز آزمایشگاه هواشناسی ماهواره‌ای دانشگاه تبریز امکان پذیر شد.