چهارشنبه, ۱۰ آذر , ۱۴۰۰
Wednesday, 1 December , 2021
«تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها»
جستجو
پروژه مهارت آموزی کاشت، داشت و برداشت زعفران به بهره برداری رسید
1

پروژه مهارت آموزی کاشت، داشت و برداشت زعفران در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری به بهره برداری رسید. به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دکتر مردانشاهی مدیر مرکز کارآفرینی دانشگاه در حاشیه این مراسم اعلام کرد: پروژه دو ساله تولید گل […]

پ
پ


پروژه مهارت آموزی کاشت، داشت و برداشت زعفران در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری به بهره برداری رسید.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دکتر مردانشاهی مدیر مرکز کارآفرینی دانشگاه در حاشیه این مراسم اعلام کرد: پروژه دو ساله تولید گل زعفران با هدف مهارت آموزی و خوداشتغالی فارغ التحصیلان دانشگاه و همچنین ایجاد بستر مناسب برای تحقیقات آتی، در مجموعه تخصصی مرکز کارآفرینی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری به بهره برداری رسید.

دکتر مردانشاهی افزود: با توجه به ارزش اقتصادی بالای گیاهان داروئی و به طور خاص زعفران، پروژه تولید و تکثیر بنه زعفران با هدف توسعه کسب و کارهای کوچک کشاورزی و ایجاد اشتغال مولد در طی دو سال، در گام اول در عرصه و در مزرعه مرکز کارآفرینی آغاز و در سال دوم با کشت همزمان در شرایط کنترل شده (هواکشت یا به اصطلاح زعفران گلخانه ای)، مورد آموزش و تحقیق قرار گرفت.

مدیر مرکز کارآفرینی دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی ساری ادامه داد: در این پروژه که با همت دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی و با رعایت پروتکل های بهداشتی اجرای شد، تکمیل چرخه تکثیر و تولید بنه و گل زعفران در شرایط دشت ساری در محل دانشگاه و همچنین بررسی راهکارهای بالا بردن ارزش افزوده این نوع کشت در استان، مورد تحقیق و تجربه عملی قرار گرفت، که نتایج آن در مهارت آموزی و ایجاد انگیزه دانشجویان مفید خواهد بود.

وی خاطر نشان ساخت که اجرای این پروژه با حمایت های معاونت پژوهشی و فناوری وزارت عتف و مدیریت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، عملی شد و این بستر مهیا، امکان آموزش عملی و مستمر را برای دانشجویان فراهم خواهد کرد، که البته در صورت ادامه حمایت‌ها، امکان توسعه آموزش ها و مهارت آموزی در حوزه پس از برداشت به ویژه فراوری و بسته بندی گیاهان داروئی میسر خواهد شد.

در ادامه، مهندس جلالی دانشجوی دوره دکتری و از مجریان این پروژه با اشاره به شرایط مناسب استان مازندران به جهت تنوع اقلیمی، افزود: استان مازندران مستعد تولید بسیاری از گیاهان از جمله گیاهان دارویی و بخصوص طلای سرخ (زعفران) می باشد که البته مناطق مستعد اقتصادی برای کشت هر گیاه می بایست با نگاه علمی شناسایی و در نظر گرفته شود.

وی افزود: گیاه زعفران یک گیاه ژئوفیت با خاصیت نیمه هیسترونسیس (گلدهی قبل از رشد رویشی و خروج برگ) می باشدکه در واقع با القا دما و رطوبت مناسب می توان پدیده هیسترونسی را درآن تقویت کرد و تا حد زیادی افزایش عملکرد چشمگیری را در آن شاهد بود. القا گلدهی زود هنگام در مناطق خشک و نیمه خشک با مدیریت آبیاری توسط کشاورزان حادث می گردد. اما در استان مازندران به دلیل شروع زود هنگام بارندگی ها در اوایل فصل پاییز این پدیده قابل کنترل نیست و همین امر موجب تا حد زیادی موجب کاهش و شکاف عملکردی بین مزارع استان خصوصاً مزارع مناطق نزدیک به ساحل نسبت به مزارع مناطق زعفران خیز می گردد. شرایط کنترل شده در واقع بدون محدودیت برای احداث در هر منطقه‌ای قابل اجرا می باشد و با پژوهش های کاربردی خصوصاً افزایش کارایی می توان این نوع کشت را به یک کشت با ارزش افزوده بالا خصوصاً در مناطق دشت ساری تبدیل نمود.



Source link

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.