چهارشنبه, ۱۰ آذر , ۱۴۰۰
Wednesday, 1 December , 2021
کارخانه نوآوری گرگان افتتاح شد

با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور کارخانه نوآوری گرگان در پارک علم و فناوری استان گلستان افتتاح شد. به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پارک علم و فناوری گلستان، در جریان این سفر علاوه بر افتتاح کارخانه نوآوری گرگان، برخی از پروژه‌ها و طرح‌های فناورانه‌ای که در سفر […]

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پارک علم و فناوری گلستان، در جریان این سفر علاوه بر افتتاح کارخانه نوآوری گرگان، برخی از پروژه‌ها و طرح‌های فناورانه‌ای که در سفر قبلی مورد موافقت قرار گرفته بود، افتتاح و به بهره‌برداری رسید.

تأکید معاون رئیس جمهور بر سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زمینه استارتاپ‌ها / مراکز تحقیقاتی دولتی درهای خود را به روی جوانان باز کنند
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه با پول و اعتبار دولتی نمی‌توان محصولی تولید کرد، گفت: همه مراکزی که در سال‌های اخیر ایجاد کردیم زیرساخت‌هایی برای سرمایهگذاری بخش خصوصی است.
دکتر سورنا ستاری هجدهم آبان در مراسم افتتاح ششمین کارخانه نوآوری کشور در شهر گرگان با تأکید بر بازنگری در مفهوم توسعه و پیشرفت اظهار داشت: زمانی تصور می‌شد توسعه باید سخت‌افزاری باشد و کارخانه فولاد و سیمان و … ایجاد شود تا بتوانیم شغل ایجاد کنیم اما بعد از مدتی مشخص شد که با این رویکرد نه فقط اتفاقات مورد انتظار رخ نداده بلکه مشکلاتی را هم در گوشه و کنار بوجود آورده است.

وی افزود: بعد از مدتی به این رسیدند که توسعه مفهومی نرم‌افزاری است و کار پوشه‌ها، رفتارها و تفکرات مهم هستند اما الان چند سالی است که به این نتیجه رسیده‌اند که توسعه پیش از هر چیزی مفهومی فرهنگی دارد. اگر فرهنگ درست شود، سخت‌افزار و پایین دست هم درست می‌شود. اگر در استان این فرهنگ حاکم شود جوانی که در خیابان راه می‌رود سرمایه‌اش در جیب نه بلکه در سر او قرار دارد، این می‌شود که مکان‌ها و جایگاه‌هایی درست می‌کنید تا جوانی که پولی ندارد اما فقط یک ایده دارد بتواند ایده‌اش را تبدیل به محصول کند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ادامه داد: تمام مراکزی که ایجاد کردیم زیرساخت‌هایی برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است اما تمام مراکزی که در گذشته داشتیم مانند توسعه مراکز دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی با اعتبار و پول دولت بوده است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به راه‌اندازی خانه‌های خلاق اشاره کرد و گفت: بافت تاریخی گرگان یک میراث ارزشمند است و امکان ایجاد کسب و کار در حوزه‌های گردشگری و سایر حوزه‌های مفهومی و فرهنگی در این شهر وجود دارد.

دکتر ستاری ادامه داد: ما در خانه‌های خلاق به دنبال این هستیم تا محصولات علوم انسانی خاص آن منطقه یا فرهنگ آن منطقه را توسعه دهیم و برای بومی‌سازی و تجاری سازی در خانه‌های خلاق برنامه داریم.

قول استاندار برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان؛ مشکل تهیه زمین برطرف می‌شود

استاندار گلستان قول تأمین زمین برای استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان استان را داد و گفت: آماده هرگونه حمایت از پارک علم و فناوری گلستان و شرکت‌های دانش‌بنیان استان هستیم.
دکتر علی‌محمد زنگانه در مراسم افتتاح نخستین کارخانه نوآوری در استان گلستان اظهار داشت: در مدت دو ماه کار جهادی کارخانه نوآوری گرگان آماده بهره برداری شد و این نشان دهنده، این است که اگر بخواهیم کاری را جهادی انجام دهیم و وقت برای آن بگذاریم، اتفاقات ارزشمندی در کوتاه‌ترین زمان رخ می‌دهد.

وی گفت: استارتاپ‌ها، شتاب‌دهنده‌ها و مراکز و کارخانه‌های نوآوری زمینه تحقق ایده‌های خلاق و تبدیل آنها به محصول و در نهایت رسیدن به رشد و توسعه را فراهم می‌کنند.

استاندار گلستان در خصوص مشکل تأمین زمین برای استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار داشت: در نخستین فرصت این موضوع را پیگیری و زمین موردنظر را جانمایی می‌کنیم تا مجوزهای آن در کمیسیون‌های مختلف صادر شود و از معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور که قول اختصاص منابع مالی را برای ایجاد زیرساخت‌های آن را دادند، قدردانی می‌کنیم.

استقرار ۱۲۶ استارتاپ بومی در گلستان

دکتر مهدی غفاری در مراسم افتتاح کارخانه نوآوری گرگان که ششمین کارخانه نوآوری در کشور به شمار می‌رود، اظهار داشت: این کارخانه مکانی است که تمام المان‌هایی که برای راه اندازی یک کسب‌وکار نیاز است، در آن متمرکز شده است.

وی گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی، فضای کار اشتراکی، شتاب‌دهنده‌ها و …، همه و همه در این فضا جمع هستند تا مسیر کسب‌وکار را تسهیل کنند.

دکتر غفاری با بیان اینکه در سال ۹۸، پارک علم و فناوری گلستان حتی دفتری برای استقرار در مرکز استان نداشت، افزود: امروز در گنبدکاووس، علی‌آباد، گرگان و دانشگاه‌های سراسر استان، مراکز متعددی ایجاد شده است. بیش از ۲۲ هزار مترمربع فضا طی دو سال گذشته به فضای نوآوری و فناوری استان اضافه شده که ۱۵ هزار مترمربع آن در اختیار پارک علم و فناوری است.

وی اضافه کرد: همچنین در فضاهایی که در استان ایجاد شده ۱۲۶ استارتاپ بومی مستقر هستند که ۷۰۳ فرصت شغلی در آنها ایجاد شده است.

ل.س ۴۲/ م. ع ۶۰