یکشنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۰
Sunday, 28 November , 2021
کتاب‌های رصد اشتغال دانش‌آموختگان در سال‌های تحصیلی۱۳۹۶

کتاب‌های رصد اشتغال دانش‌آموختگان سال‌های تحصیلی ۱۳۹۶-۱۳۹۴ توسط تیم تحقیقاتی پیمایش وضعیت اشتغال دانش آموختگان در موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی تألیف و منتشر شد. به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی، معصومه قارون عضو هیأت علمی موسسه و مجری طرح رصد اشتغال دانش […]

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی، معصومه قارون عضو هیأت علمی موسسه و مجری طرح رصد اشتغال دانش آموختگان در پیشگفتار کتاب چنین بیان کرده است: یکی از اهداف اصلی برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور، تنظیم رابطه متقابل تحصیل با اشتغال و متناسب‌سازی سطوح و رشته‌های تحصیلی با دانش و مهارت مورد نیاز مشاغل است که برای تحقق آن، ایجاد نظام مستمر ارزیابی و توسعه منابع انسانی کشور، به عنوان یکی از ارکان اصلی و مهم توسعه پایدار و توسعه مبتنی بر دانش ضروری تشخیص داده شد که مهمترین بخش یا زیرمجموعه این نظام ارزیابی، جمع‌آوری و تولید داده‌های آماری مستمر از وضعیت منابع انسانی است.

به همین منظور پیمایش وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان ضروری تشخیص داده شد. به این ترتیب برای نیل به هدف توسعه اشتغال و راهبرد اساسی تناسب اشتغال و تحصیل، سیاست استفاده از نظام یکپارچه جمع‌آوری، پردازش و نشر مستمر اطلاعات بازار کار در برنامه ششم توسعه لحاظ شد که برای تحقق این سیاست، اقدام اساسی طراحی و استقرار نظام جامع پیگیری وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان در دستور کار برنامه قرار گرفت.

از آنجا که موضوع اشتغال دانش‌آموختگان و مسائل بازار کار از موضوعات تخصصی پژوهشی مؤسسه در دهه‌های قبل بوده، اجرای طرح مطالعاتی تدوین الگوی پیمایش یا رصد دانش‌آموختگان در بازار کار در سال ۱۳۹۴ در مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی آغاز و انتشار نتایج آن از پاییز سال ۱۳۹۶ تاکنون به طور مستمر و سالیانه توسط موسسه ادامه داشته است.

این گزارش ها به ارائه نتایج ردیابی یا رصد وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان در سالهای تحصیلی ۱۳۹۴- ۱۳۹۶ اختصاص دارد و در سه فصل تدوین شده است. در فصل اول، تعاریف و روش شناسی آمده است، در فصل دوم جداول آماری با توزیع‌های مختلف قابل مشاهده است و در فصل سوم نیز نقشه‌های جغرافیایی از توزیع دانش‌آموختگان و وضعیت اشتغال آن‌ها در سطح استان‌ها ارائه شده است.

ر.ا ۵۲/ س. ر ۶۲