دوشنبه, ۲ خرداد , ۱۴۰۱
Monday, 23 May , 2022
گردش مالی شرکت‌های مستقر در پارک‌های علم و فناوری کشور به ۱۸ هزار میلیارد تومان می‌رسد

سرپرست دفتر سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و توسعه فناوری وزارت علوم در مراسم رونمایی از دستاوردهای فناور و دانش‌بنیان در پارک علم و فناوری استان مرکزی گفت: گردش مالی واحدهای فناور کشور حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان است. به گزارش اداره کل روابط عمومی به نقل از پارک علم و فناوری استان مرکزی، دکتر بهنام طالبی در […]

به گزارش اداره کل روابط عمومی به نقل از پارک علم و فناوری استان مرکزی، دکتر بهنام طالبی در مراسم رونمایی از ۲۰ محصول فناور و دانش‌بنیان شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری استان مرکزی که در روز چهارشنبه ۱۷ آذرماه برگزار شد، گفت؛ پارک فناوری استان مرکزی جزو پارک‌های با قدمت کشور است و در حال حاضر ۴۹ پارک و فناوری در کشور وجود دارد که مجوز خود را از شورای گسترش آموزش عالی وزارت عتف دریافت نموده‌اند و میانگین سن این پارک‌ها در حدود ۱۲ سال است و بر این اساس می‌توان گفت پارک استان مرکزی از پارک‌های باسابقه در کشور به شمار می‌رود.

وی اظهار کرد در مدیریت پارک‌های علم و فناوری سه اصل اساسی وجود دارد که اصل اول خدمات قابل ارائه از منظور محتوایی و نرم‌‌افزاری به شرکت‌ها است که موجب رشد و توسعه آنها می‌شود. اصل دوم توسعه شرکت‌ها به لحاظ زیرساختی و رشد فیزیکی است و باید شرایطی در پارک ایجاد شود که شرکت‌ها بتوانند در آن از این منظر توسعه پیدا کنند و موضوع سوم، هم‌افزایی میان شرکت‌های مستقر در پارک است و بر اساس این ۳ اصل است که ماهیت اصلی پارک علم و فناوری شکل می‌گیرد.

وی افزود؛ در پارک علم و فناوری استان مرکزی اصل دوم که واگذاری فضای فیزیکی به شرکت‌‌های فناور است هنوز محقق نشده و امیدوارم با پیگیری انجام شده در وزارت علوم، مجوزهای لازم جهت واگذاری اراضی این پارک به شرکت‌ها و واحدهای فناور سریعتر محقق گردد.

دکتر طالبی تصریح کرد: معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم برای اولین بار در این وزارت شکل گرفته است و در آینده اگر نتوانیم زیرساخت‌های کسب درآمد از محصولات دانش‌بنیان را در این مجموعه فراهم کنیم، قطعاً به مسئولیت‌های خود به خوبی عمل نکرده‌ایم و در این راستا پارک‌های علم و فناوری و دانشگاه‌ها از اهمیت بالایی برخوردارند.

سرپرست دفتر سیاستگذاری، برنامه ریزی و توسعه فناور گفت؛ در حال حاضر در پارک‌های علم و فناوری کشور بیش از ۱۰ هزار واحد فناور مستقر است و گردش مالی این واحدها بر اساس اسناد رسمی ارائه شده در حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان است و در حدود ۶۵ هزار نفر از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها در این واحدهای فناور شاغل هستند

وی تصریح کرد سهم اقتصاد دانش‌بنیان در تولید ناخالص ملی در حدود ۲ الی ۴ درصد است که این عدد، سهم بسیار ناچیز است و باید تلاش نمود که ظرف یک دهه آینده این رقم باید به ۱۵ تا ۲۰ درصد برسد که این موضوع با پتانسیل موجود در کشور دور از دسترس نیست و قطعاً با برنامه‌ریزی می‌توان این هدف را محقق نمود.

دکتر طالبی افزود: تجربه نشان داده است استان‌هایی در کشور در حوزه توسعه فناوری و تحقق اقتصاد دانش‌بنیان موفق هستند که مدیریت ارشد استان نسبت به مباحث علمی و فناوری دغدغه داشته و از این منظر استان مرکزی از استان‌های موفق بوده است و امیدواریم محصولات و دستاوردهای شرکت‌های فناور پارک که امروز رونمایی می‌شوند بتوانند به سرعت وارد عرصه تجاری‌سازی شوند.