یکشنبه, ۱ خرداد , ۱۴۰۱
Sunday, 22 May , 2022
۴۸۱ پژوهشگر ایرانی در زمره پژوهشگران پر استناد یک درصد برتر دنیا قرار گرفتند

رییس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری(ISC) گفت: پس از بررسی های کارشناسی فهرست پژوهشگران پر استناد یک درصد برتر دنیا مستخرج از پایگاه (ESI-WOS) توسط موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) ، تعداد ۴۸۱ نفر از مجموع ۶۸۴ پژوهشگر شناسایی شده بر اساس شاخص‌های استنادی و علم سنجی ،دارای […]

رییس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری(ISC) گفت: پس از بررسی های کارشناسی فهرست پژوهشگران پر استناد یک درصد برتر دنیا مستخرج از پایگاه (ESI-WOS) توسط موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) ، تعداد ۴۸۱ نفر از مجموع ۶۸۴ پژوهشگر شناسایی شده بر اساس شاخص‌های استنادی و علم سنجی ،دارای رفتار استنادی نرمال و فاقد مقاله سلب اعتبار شده یا باز پس گیری شده ، به عنوان «پژوهشگران پر استناد یک درصد برتر» معرفی شدند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم دکتر محمد جواد دهقانی گفت: براساس اطلاعات و آمار، دانشگاه تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه صنعتی شریف به ترتیب دارای بیشترین تعداد پژوهشگر برتر هستند.
وی افزود: از مجموع پژوهشگران برتر، حدود ۴۲% متعلق به دانشگاههای جامع، حدود ۲۰% مربوط به دانشگاههای صنعتی و حدود ۲۳% مربوط به دانشگاههای علوم پزشکی است.
دکتر دهقانی گفت: مابقی ۱۵% پژوهشگران نیز با وابستگی سازمانی دانشگاه های خارج از کشور (حدود ۱۰%)، دانشگاه های آزاد اسلامی (حدود ۴%) و پژوهشگاه / موسسه (حدود ۱%) بودند
وی افزود: بر اساس آمار بدست آمده، توزیع پژوهشگران در رشته¬های مختلف یکسان نیست. به طوری که ۱۷۰ نفر (حدود ۳۵%) این پژوهشگران متعلق به حوزه مهندسی هستند. بعد از حوزه مهندسی، حوزه علوم کشاورزی دارای ۵۸ نفر پژوهشگر برتر (حدود ۱۲%) و حوزه موضوعی چند رشته ای با ۵۷ نفر (حدود ۱۲%) پژوهشگر تاثیرگذار علمی کشور در بر می گیرد. حوزه های موضوعی شیمی با ۵۳ نفر (حدود ۱۱%)، داروشناسی و سم شناسی با ۴۶ نفر (حدود ۱۰%)، ریاضیات با ۲۰ نفر (حدود ۴.۱ درصد) به ترتیب در مرتبه های بعد قرار دارند. مابقی پژوهشگران برتر مربوط به ۱۶ حوزه علوم کامپیوتر، پزشکی بالینی، علم مواد، علوم گیاهی و جانوری، محیط زیست / بوم شناسی، علوم اجتماعی / کلیات، زیست شناسی و زیست شیمی، میان رشته ای، ایمنی شناسی، علم اعصاب و روان، میکروب شناسی، اقتصاد و تجارت، روانپزشکی / روانشناسی، زمین شناسی، زیست شناسی مولکولی و ژنتیک، و فیزیک هستند.
رئیس موسسه پایش علوم و فناوری گفت: توزیع پژوهشگران در دسته نویسندگان گروهی به این ترتیب است که ۹۴ نفر (حدود ۸۳%) از پژوهشگران متعلق به حوزه پزشکی بالینی، ۱۷ نفر (حدود ۱۵%) متعلق به حوزه چند رشته ای، حوزه های میان رشته ای و فیزیک هر کدام دارای یک نویسنده گروهی (حدود ۱%) هستند.
گزارش تفصیلی و کامل پژوهشگران برتر و پراستناد ایرانی از طریق فایل پیوست در دسترس است.