لوگو دانشگاه بین المللی چابهار
جستجو کردن
Close this search box.
پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ , ۱۴:۵۱:۲۳

راهنمای استفاده از Sky Room

برای کار با اسکای‌روم نیاز به دانلود نرم‌افزار نیست و کاربر می‌تواند از طریق وب‌سایت اسکای روم از قابلیت‌های فراهم شده استفاده کند.

 

روش ثبت نام در اسکای روم:

افراد برای شرکت در وبینار، کلاس آنلاین زنده و یا جلسات مجازی، الزاما نیازی به ثبت‌نام ندارند. در واقع، این برگزار کننده رویداد است که الزاما باید در اسکای روم ثبت‌نام کند. برای ثبت‌نام در اسکای روم ، کاربر باید در سایت روی گزینه «ثبت‌نام» کلیک کند. سپس، در صفحه باز شده فرد باید اطلاعات هویتی خود را وارد کند. در این صفحه، ورود اطلاعاتی که در کنار آن‌ها علامت «*» قرار دارد اجباری است. در قسمت اطلاعات فردی، فرد باید اطلاعات هویتی خود را وارد کند. در قسمت اطلاعات کاربری، دو مورد مهم وجود دارد که در ادامه شرح داده شده‌اند:
  • نام نمایشی:نامی است که کاربر تمایل دارد در اتاق اسکای‌روم نمایش داده شود و معرف او باشد. در بسیاری از جلسات، وبینارها و کلاس‌های آنلاین، بهتر است که این مورد نیز نام و نام خانوادگی فرد باشد، اما با توجه به نوع رویداد زنده و شرایط آن، کاربر می‌تواند از نام دیگری نیز استفاده کند. به هر حال، انتخاب نام به اختیار کاربر است.
  • شناسه کاربری:شناسه کاربری در واقع همان «User ID» یا شناسه کاربری فرد است. دیگر افراد با استفاده از این شناسه کاربری می‌توانند در گفتگوها از فرد نام ببرند یا اصطلاحا او را منشن (Mention) کنند.
گذرواژه یا رمز عبور از دیگر مواردی است که باید توسط کاربر مشخص شود. کاربر می‌تواند نام شهر محل سکونت خود و همچنین، نام سازمان یا مجموعه محل کار خود را نیز وارد کند، ولی ورود این اطلاعات الزامی نیست. در قسمت اطلاعات تماس، کاربر راه‌های ارتباطی خود با اسکای روم را مشخص می‌کند. باید توجه داشت که ایمیل آدرسی که در این مرحله وارد می‌شود، همان ایمیلی است که لینک تایید ثبت‌نام به آن ارسال می‌شود. پس بهتر است کاربر ایمیلی را وارد کند که در لحظه به آن دسترسی دارد. پس از ثبت‌نام در سایت اسکای‌روم، صفحه زیر به کاربر نمایش داده خواهد شد. پیام «ثبت‌نام با موفقیت انجام شد» به معنای پایان یافتن فرایند ثبت‌نام است. در این مرحله، کاربر می‌تواند یکی از دو اقدام زیر را انجام دهد:
  • درخواست سرویس رایگان
  • خرید سرویس
به کاربرانی که برای بار اول است که از سرویس اسکای روم استفاده می‌کنند پیشنهاد می‌شود که روی گزینه درخواست سرویس رایگان کلیک کنند و با دریافت سرویس رایگان اسکای روم، با این سرویس بهتر آشنا شوند.

روش ساخت جلسه مجازی، کلاس آنلاین و رویداد رایگان در اسکای روم:

سرویس رایگان محدودیت‌های قابل توجهی نسبت به سرویس غیر رایگان دارد که از برجسته‌ترین آن‌ها می‌توان به محدودیت زمانی کار با آن اشاره کرد. در حال حاضر سرویس رایگان برای هر کاربر برای هر دوره ۱۰ روزه فعال می‌شود. سرویس‌های غیر رایگان و مشتمل بر پرداخت هزینه اسکای روم انواع گوناگونی دارند و متناسب با هزینه پرداختی کاربر، تعداد کاربران هم‌زمان، ظرفیت سرویس، ویدئو هم‌زمان و دوره سرویس متفاوت هستند. هر فرد بسته به نیاز خود و متناسب با رویدادها و جلساتی که برگزار می‌کند می‌تواند از سرویس‌های گوناگون با هزینه‌های متفاوت استفاده کند. پس از ثبت‌نام در اسکای‌روم و فعال کردن سرویس رایگان یا خرید سرویس، کاربر می‌تواند در صفحه اصلی روی دکمه «ورود به پنل» کلیک کند و وارد پنل اصلی برنامه شود. در این پنل، کاربر می‌تواند اقدام به ساخت روم (اتاق) برای وبینار، کلاس آنلاین یا جلسات مجازی خود کند و یا اقدام به گزارش‌گیری از رویدادهایی که تاکنون برگزار کرده است کند. برای ساخت اتاق، کاربر باید اطلاعات زیر را تکمیل کند:
  • نام اتاق:نامی که در بالای اتاق نشان داده می‌شود و دلالت بر موضوع کلی این کانال دارد.
  • آدرس:آنچه کاربر در این قسمت وارد می‌کند، برای ساخت یک URL کلی مورد استفاده قرار می‌گیرد که آدرس اتاق را مشخص می‌کند. کاربر با ارسال این آدرس به کلیه کسانی که باید در اتاق حضور داشته باشند، در واقع، مسیر ورود به اتاق را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد.
گزینه‌ای با عنوان «ورود به عنوان مهمان» در قسمت تنظیمات کانال وجود دارد. در صورتی که کاربر اصراری بر آن نداشته باشد که سایر افرادی که وارد اتاق می‌شوند از پیش حتما عضو اسکای روم شده باشند، می‌تواند با انتخاب این گزینه به افراد کمک کند تا بدون عضویت در وب‌سایت اسکای روم و به صورت مهمان، وارد اتاق شوند. شایان توجه است که در حال حاضر محدودیتی در قابلیت‌هایی که مهمانان در یک اتاق دارند نسبت به افرادی که عضو سایت هستند و وارد اتاق می‌شوند، وجود ندارد و هر دو امکان استفاده از قابلیت‌های گوناگون از میکروفن و چت گروهی گرفته تا تخته وایت‌برد و وب‌کم را دارند. البته، باید توجه داشت که استفاده از این امکانات نیز مستلزم آن است که مدیر اتاق (کسی که اتاق را ساخته و ‌مدیر جلسه محسوب می‌شود) این امکان را به افراد بدهد. در واقع، هنگام برگزاری یک وبینار، کلاس آنلاین یا جلسه مجازی، روشن بودن میکروفن و وب‌کم همه و داشتن اجازه نوشتن در وایت‌برد برای همه، می‌تواند منجر به آن شود که نظم جلسه بهم بخورد. برای همین، اعطای اجازه استفاده از امکانات کانال، به جز چت آنلاین، بر عهده مدیر جلسات است و در صورتی که او به یک فرد خاص دسترسی بدهد، آن فرد می‌تواند از این قابلیت‌ها استفاده کند. معمولا، شخصی که اجازه استفاده از قابلیت‌ها را پیدا می‌کند، در واقع همان فردی است که قرار است ارائه‌ای داشته باشد و یا سخنرانی کند. از دیگر تنظیماتی که مدیر اتاق می‌تواند ضمن ساخت اتاق یا پس از ساخت آن و با انجام ویرایش روی اتاق اعمال کند، می‌توان به محدودیت تعداد کاربر و طول مدت نشست یا جلسه اشاره کرد.

ورود به کلاس اسکای روم:

ورود به کلاس اسکای‌روم، بسته به تنظیمات اولیه‌ای که کاربر سازنده اتاق انجام داده است، شامل تفاوت‌های اندک خواهد بود. در واقع، در صورتی که کاربر سازنده اتاق گزینه «ورود به عنوان مهمان» را فعال کند، افراد با داشتن لینک کانال که آن نیز توسط سازنده اتاق ساخته شده و باید در اختیار افراد قرار بگیرد، به راحتی و بدون هیچ اقدام اضافی وارد اتاق می‌شود.

در واقع، فرد با وارد کردن آدرس اتاق که آن را از مدیر جلسه دریافت کرده است، در قسمت نوار آدرس مرورگر خود، وارد اتاق می‌شود. ولی در صورتی که سازنده کانال گزینه «ورود به عنوان مهمان» را فعال نکرده باشد، همه افراد برای ورود به کانال حتما باید در اسکای روم ثبت‌نام کنند. پس از ثبت‌نام کردن، افراد باید لینک را در نوار آدرس مرورگر خود وارد کنند. در صفحه‌ای که باز می‌شود، با login کردن در حساب کاربری خود، مستقیما وارد اتاق می‌شوند.