سرویس رایگان محدودیتهای قابل توجهی نسبت به سرویس غیر رایگان دارد که از برجستهترین آنها میتوان به محدودیت زمانی کار با آن اشاره کرد. در حال حاضر سرویس رایگان برای هر کاربر برای هر دوره ۱۰ روزه فعال میشود.
سرویسهای غیر رایگان و مشتمل بر پرداخت هزینه اسکای روم انواع گوناگونی دارند و متناسب با هزینه پرداختی کاربر، تعداد کاربران همزمان، ظرفیت سرویس، ویدئو همزمان و دوره سرویس متفاوت هستند. هر فرد بسته به نیاز خود و متناسب با رویدادها و جلساتی که برگزار میکند میتواند از سرویسهای گوناگون با هزینههای متفاوت استفاده کند.
پس از ثبتنام در اسکایروم و فعال کردن سرویس رایگان یا خرید سرویس، کاربر میتواند در صفحه اصلی روی دکمه «ورود به پنل» کلیک کند و وارد پنل اصلی برنامه شود. در این پنل، کاربر میتواند اقدام به ساخت روم (اتاق) برای وبینار، کلاس آنلاین یا جلسات مجازی خود کند و یا اقدام به گزارشگیری از رویدادهایی که تاکنون برگزار کرده است کند. برای ساخت اتاق، کاربر باید اطلاعات زیر را تکمیل کند:
- نام اتاق:نامی که در بالای اتاق نشان داده میشود و دلالت بر موضوع کلی این کانال دارد.
- آدرس:آنچه کاربر در این قسمت وارد میکند، برای ساخت یک URL کلی مورد استفاده قرار میگیرد که آدرس اتاق را مشخص میکند. کاربر با ارسال این آدرس به کلیه کسانی که باید در اتاق حضور داشته باشند، در واقع، مسیر ورود به اتاق را در اختیار آنها قرار میدهد.
گزینهای با عنوان «ورود به عنوان مهمان» در قسمت تنظیمات کانال وجود دارد. در صورتی که کاربر اصراری بر آن نداشته باشد که سایر افرادی که وارد اتاق میشوند از پیش حتما عضو اسکای روم شده باشند، میتواند با انتخاب این گزینه به افراد کمک کند تا بدون عضویت در وبسایت اسکای روم و به صورت مهمان، وارد اتاق شوند.
شایان توجه است که در حال حاضر محدودیتی در قابلیتهایی که مهمانان در یک اتاق دارند نسبت به افرادی که عضو سایت هستند و وارد اتاق میشوند، وجود ندارد و هر دو امکان استفاده از قابلیتهای گوناگون از میکروفن و چت گروهی گرفته تا تخته وایتبرد و وبکم را دارند.
البته، باید توجه داشت که استفاده از این امکانات نیز مستلزم آن است که مدیر اتاق (کسی که اتاق را ساخته و مدیر جلسه محسوب میشود) این امکان را به افراد بدهد. در واقع، هنگام برگزاری یک وبینار، کلاس آنلاین یا جلسه مجازی، روشن بودن میکروفن و وبکم همه و داشتن اجازه نوشتن در وایتبرد برای همه، میتواند منجر به آن شود که نظم جلسه بهم بخورد.
برای همین، اعطای اجازه استفاده از امکانات کانال، به جز چت آنلاین، بر عهده مدیر جلسات است و در صورتی که او به یک فرد خاص دسترسی بدهد، آن فرد میتواند از این قابلیتها استفاده کند. معمولا، شخصی که اجازه استفاده از قابلیتها را پیدا میکند، در واقع همان فردی است که قرار است ارائهای داشته باشد و یا سخنرانی کند.
از دیگر تنظیماتی که مدیر اتاق میتواند ضمن ساخت اتاق یا پس از ساخت آن و با انجام ویرایش روی اتاق اعمال کند، میتوان به محدودیت تعداد کاربر و طول مدت نشست یا جلسه اشاره کرد.